1 Laatst bewerkt door elisahholl (11-08-2010 23:31)

Onderwerp: Vriesdilemma! Help!

Ok, mijn probleem is als volgt:
Heb een baby en dus weinig tijd om mn taart te maken (alleen savonds als mn man er is) dus gister biscuit gemaakt, in de koelkast gezet, vandaag gevuld (een laag mascarpone/aardbei en een laag mergpijpjes/slagroom) en omdat ik banh was dat het zou bederven hebk em in de vriezer gezet (gevuld dus en afgesmeerd). Bovendien dacht ik datt met bekleden wel makkelijk zou zijn omdat ie dan lekker hard is. Maar nu lees ik op het forum dus dat de marsepein dan gaat smelten! Maar... Moet ik em dan ontdooien voor het bekleden? Hij moet namelijk tot vrijdagmiddag bevroren zijn (zaterdag nodig) dus dan zou ik em moeten ontdooien voor het bekleden en decoreren en dan weer invriezen tot vrijdag, alleen dat lijkt me niet best voor de vulling =(

Of is mn enige oplossing nu om em op vriidagmiddag uit de vriezer te halen, laten ontdooien, bekleden en decoreren? Stel datt dan mislukt heb ik geen tijd meer om nieuwe marsepein of fondant te halen... Hou niet zo van dat laatste moment werk.

Oh jee ik weett echt ff nie meer. Mn biscuit en vulling zijn zoooo perfect en ook mooi afgesmeerd... Zou echt hard balen als het hele plan mislukt =(

Dus samengevat, wat zou je doen?
- marsepein uitrollen, taart uit de vriezer en zo snel mogelijk bekleden en terug zetten (een haast-klus dus). Daarna de decoraties maken dat alles klaar ligt, taart er snel uit alles er snel opgooien, taart weer terug. En dan hopen dat het bekleden en decoreren binnen 10 min gedaan is!
Of:
- Pas vrijdagmiddag eruit halen en in de koelkast laten ontdooien. Als de buitenkant ontdooid en droog is, bekleden en decoreren op je gemak...
Of:
- een andere tip!

Thx!

Re: Vriesdilemma! Help!

ik zou die laatste doen :Y

Waarom heb je je kapsel eigenlijk uberhaubt in de koelkast gelegd?

invriesvragen---> taartdecoratie algemeen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Vriesdilemma! Help!

Haha geen idee... Is dat raar? Oh en hij staat wel behoorlijk lucht en vochtdicht in de vriezer... Bakpapier er op en in een plastic zak... Dus ik twijfel nog om em toch snel te bekleden en terug te zetten... Reden om het niet te doen?

Re: Vriesdilemma! Help!

ik heb dat nog nooit gedaan, maar heb wel taarten gemaakt toen de luchtvochtigheid zo hoog was een tijdje terug. Ik had ze al bekleed en wilde ze uit de koelkast halen om te decoreren, binnen 2 minuten was de taart zeiknat, leek alsof er een soort van gelei-laag overheen zat. Dat zal als je hem gaat bekleden denk ik ook gebeuren, en je kunt dan ook nog eens niets smootheren, want je smoother plakt vast aan je taart

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Vriesdilemma! Help!

Is ht daarna wel weer goed gekomen? Heb em dus toch bevroren bekleed. Hij is vochtig maar lees overal dat dat nog wel goed komt, maar moet em ook nog decoreren, gaat dat wel als je een vochtig laagje erover heen hebt? Of moet ik wachten tot ie helemaal droog is?

6 Laatst bewerkt door elisahholl (14-08-2010 22:58)

Re: Vriesdilemma! Help!

Bij mij is het dus goed gekomen, vanochtend was ie droog =) alleen was ie aan de deksel blijven plakken, maar ja, cake van de deksel geschraapt en weer dr in gelegd, decoratie dr op en je zag er niks meer van. En aan het eind vd dag erachter dat je de deksel er dus ook hoger op kunt zetten xD ach ja weer wat geleerd ;)

Conclusie: een taart kun je (met marsepein) bevroren bekleden (hij wordt alleen heel nat en het duurt wel een uur of 20-24 voor ie droog is)  en een taartdoos kun je hoger maken haha!

7

Re: Vriesdilemma! Help!

Ik zou het donderdagavond laat in de koelkast laten ontdooien en vrydagmiddag/avond afmaken.

Volgende keer je biscuit bewaren in een pedaalemmerzak (eventueel in de vrezer) en niet in de koelkast,want dan wordt het juist droog.

Succes; het lukt je wel !

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)