Ook ik heb het probleem van inzakkende cupcakes. Onlangs heb ik een heel mooi bakboek gekocht met hele leuke cupcake recepten.
Het bestaat uit 140gr suiker, 40gr ongezouten boter, 1 ei, 1,2dl melk, 1 1/2tl bakpoeder en 120gr bloem.
en moet op 170 graden 20-25 minuten.
De bedoeling is dat je er 12 cakejes uit kunt halen.
BIj mij lukken er net 6 uit! En de cakes zijn niet gaar, maar een prikker komt er droog uit. De bovenkant heeft een mooie kleur, maar is wel vrij hard. En ze zakken enorm in.
Op het forum heb ik al verschillende tips gelezen en uitgeprobeerd. zoals de oven op 150 graden en de baktijd verlengen naar 3 kwartier, na het prikken de oven dicht en er minimaal een half uur in laten zitten voor ik ze eruithaal. Of op 170 graden 20 minuten, afdekken met folie en nog eens 10 minuten. Maar niets lijkt te helpen.
Hebben jullie nog ideeën?