1 Laatst bewerkt door IngeW (09-08-2010 09:50)

Onderwerp: Alternatief voor botercreme

Weten jullie ook nog alternatieven voor afsmeren met botercreme?

Ik heb gehoord dat het ook kan met witte chocoladepasta en abrikozenjam. Wat zijn jullie ervaringen daarmee? En hebben jullie nog andere ideeen?

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl

2

Re: Alternatief voor botercreme

Ik smeer ook vaak af met witte chocoladepasta. Werkt perfect!

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: Alternatief voor botercreme

Als je niet met lichte kleuren bekleding werkt, kan ganache ook heel goed. (Je kan ook heel dik fondant doen)
Abrikozenjam aan de kook brengen en zeven. Beetje af laten koelen :)
Maar voor mooie strakke taarten werk ik toch het liefst met botercreme hoor :)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

4

Re: Alternatief voor botercreme

Hoi,

Ik heb van de week bij een taartenwinkel (noem geen namen, maar zit in ridderkerk) even gevraagd wat de mogelijkheden zijn voor het afsmeren.

Inderdaad botercreme, abrikozenjam, witte chocopasta.
Maar denk ook aan ganache.
En je kan van patidess smaakmakers kopen, hiermee kun je je botercreme een smaakje geven en afsmeren. De smaakmaker heeft geen effect op je marsepein enzo. En de smaakmakers zijn er in allerlei smaken denk aan praline, mojito, appeltaart, advocaat, champagne, kersen, aardbei, citroen, mokka etc.

Hopelijk helpt dit jou zoals het mij heeft geholpen :D

to bake or not to bake --- that's the question!

5

Re: Alternatief voor botercreme

Abrikozenjam kan alleen als je heel netjes vult, want daar zie je snel randjes in enzo. Je kan ook ganache maken van witte of bruine chocolade en daarmee afsmeren...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

6

Re: Alternatief voor botercreme

Ik heb behalve botercreme ook al een paar keer chocopasta gebruikt.
De botercreme geef ik vaak een extra smaakje door er wat Saroma puddingpoeder doorheen te doen.
En patidess staat op me verlanglijstje, die bestel ik bij me volgende bestelling van de webshop.

Groetjes, Katja

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

Re: Alternatief voor botercreme

dit soort vragen staan gewoon in de FAQ :Y

http://www.deleukstetaarten.nl/faq/71/H … bekleden?/

mamakaat schreef:

Als je niet met lichte kleuren bekleding werkt, kan ganache ook heel goed. (Je kan ook heel dik fondant doen)

hoezo alleen met lichte kleuren?

Cake&Cup schreef:

Ik heb van de week bij een taartenwinkel (noem geen namen, maar zit in ridderkerk) even gevraagd wat de mogelijkheden zijn voor het afsmeren.

waarom zou je geen namen mogen noemen?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

8

Re: Alternatief voor botercreme

He? Mag je geen taart en decoratie zeggen?   :P 

Een vriendinnetje van me had thuis (van Betty Crocker geloof ik) Vanilla frosting en dat smaakte best lekker en had een iets zalverige structuur vergeleken met meringuebotercreme, heeft iemand daar al eens mee afgesmeerd?

Qua structuur lijkt het mij persoonlijk strakker afsmeren dan bijvoorbeeld chocopasta of jam en dat lijkt mij best interessant.

Groetjes Melanie

9

Re: Alternatief voor botercreme

tipsytaartje schreef:

hoezo alleen met lichte kleuren?

De laatste keer dat ik choc. ganache combineerde met mijn witte fondant scheen het een beetje door...

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

10

Re: Alternatief voor botercreme

Is toch de concurrent  O-) ?

to bake or not to bake --- that's the question!

11

Re: Alternatief voor botercreme

Cake&Cup schreef:

Is toch de concurrent  O-) ?

noemen mag, een hyperlink plaatsen niet :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

12

Re: Alternatief voor botercreme

:D  Weet ik dat ook weer, thanks tipsytaartje!

to bake or not to bake --- that's the question!

13

Re: Alternatief voor botercreme

:D  Weet ik dat ook weer, thanks tipsytaartje!

to bake or not to bake --- that's the question!

14

Re: Alternatief voor botercreme

Doosch schreef:

He? Mag je geen taart en decoratie zeggen?   :P 

Een vriendinnetje van me had thuis (van Betty Crocker geloof ik) Vanilla frosting en dat smaakte best lekker en had een iets zalverige structuur vergeleken met meringuebotercreme, heeft iemand daar al eens mee afgesmeerd?

Qua structuur lijkt het mij persoonlijk strakker afsmeren dan bijvoorbeeld chocopasta of jam en dat lijkt mij best interessant.


Ik citeer mezelf even aangezien ik het antwoord hierop nog eigenlijk best wel wil weten  O-)

Groetjes Melanie