Onderwerp: Recept gevraagd van een gevulde marsepein rol
Dit is mijn eerste berichtje dat ik post. Hopelijk heb ik hem op de goede plek gezet.
Jaren maar dan ook echt jaren geleden circuleerde er een recept op mijn werk dat ik 1 maal gemaakt heb. De reden dat het bij deze ene keer gebleven is, was de toen moeilijke verkrijgbaarheid van....marsepein.
Nu heb ik het ivm het taarten bakken weer in de kast staan. Gezocht op het web maar helaas niets gevonden.
Het werd gevulde Lubecker marsepein genoemd.
Wat ik mij ervan herinner: Ongezouten boter (toen Brio...), eieren of alleen eierdooiers, de eieren gingen 1 voor 1 door het mengsel dat ik in een pannetje op het vuur had staan. Ook ging er (veel) stukjes chocolade door die niet mochten smelten.
Dit mengsel stijfde op en dan moest er een rol van gemaakt worden en dit werd dan op een uitgerold stuk marsepein gelegd.
Marsepein werd er omheen gevouwen en dan kon je van de zo ontstane stang stukjes van ongeveer 1 cm afsnijden
Jullie begrijpen het was heerlijk.
Voor mijn gevoel moet er ook iets van slagroom oid. doorheen gezeten hebben.
Wie-O-Wie kent dit recept of heeft enig idee waar het te vinden is!