1

Onderwerp: marsepeinen roosjes vastzetten

Ik ga een bruidstaart maken bekleed met marsepein 1:3. Ook de roosjes worden hier van gemaakt (div.maten) de roosjes komen als grote toef op het bovenste taartje en dan lopen ze langs de zijkant van de taarten als een waterval naar beneden. Er komen dus ook roosjes op de zijkanten van de taarten. Heeft iemand ervaring met het vastzetten? Lukt dit met eetbare lijm gemaakt van tylose of moet ik misschien sommige toch met een prikkertje (wat voor soort?) vastzetten? Wat ik eigenlijk liever niet doe. Handige tips zijn welkom

2

Re: marsepeinen roosjes vastzetten

Ik ben ook heel benieuwd naar een goede tip. Bij mij bleven de roosjes ook niet aan de zijkant van de taart zitten.
Zeker op het moment van vervoeren viel de een na de andere eraf.

3

Re: marsepeinen roosjes vastzetten

Ik zou voor royal icing gaan :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: marsepeinen roosjes vastzetten

Mijn advies is ook royal icing. Laatste keer ook gedaan en dat hard genoeg uit. Edible Glue de eerste keer gebruikt, maar dan glijden de roosjes omlaag. Deze zijn dan echt te zwaar.
Zelf hou ik ook niet van prikkers.
Succes.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

5

Re: marsepeinen roosjes vastzetten

Royal Icing en evt een sateprikkertje

groeten Annemieke
Cake It