Onderwerp: Recepten : Wortelcake,Citroencake,Citroenrepen en meer !
Hi !
Wegens een aantal verzoeken zal ik hier de recepten plaatsen van wat lekkernijen.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Recepten : Wortelcake,Citroencake,Citroenrepen en meer !
Hi !
Wegens een aantal verzoeken zal ik hier de recepten plaatsen van wat lekkernijen.
Citroenrepen
Ingrediënten :
Bodem :
240 g bloem
100 g poedersuiker
200 g ongezouten roomboter ( koud!)
Snufje zout
Citroenrasp
Vulling :
250 g suiker
4 eieren ( kamertemperatuur )
3 citroenen ( citroensap en citroenrasp daarvan )
4 el bloem
Extra :
Poedersuiker
Rechthoekige ovenschaal ( Ongeveer 22x30 cm)
Bereidingswijze :
Verwarm je oven voor op 180°C en vet alvast je ovenschaal in of bekleden met bakpapier (laat het bakpapier aan de korte kanten iets uitsteken, dan heb je een handvatje en kan je het makkelijk uit de ovenschaal halen.
Zeef de bloem samen met de poedersuiker in een kom.Snij de roomboter in kleine blokjes en meng dit samen met de bloem,zout,citroenrasp en poedersuiker.Niet te veel kneden , het moet een beetje kruimelig blijven ( zie foto )
Doe dit in de ovenschaal en bak dit 20 á 30 minuten gaar en heel lichtbruin.Laat dit afkoelen.
Terwijl de bodem in de oven staat kan je de vulling gaan maken.Meng bloem,suiker,citroensap,citroenrasp en eieren goed.Giet dit mengsel over de afgekoelde bodem en plaats dit nogmaals in de oven, dit keer voor ongeveer 20-25 minuten of totdat de vulling gestold is.Ik zelf heb 'm perongeluk wat langer gelaten , dus is de kleur van mij ietsje donkerder , dus gelijk als de vulling gestold is haal je de citroenrepen eruit.
Laat het dan goed afkoelen en besprenkel rijkelijk met poedersuiker.Snij in repen/vierkantjes.
Tips :
*Lekker als nagerecht met een bolletje vanille ijs!
*Als je van kokos houdt , kun je nadat je de vulling in de ovenschaal hebt gedaan er wat geraspte kokos overheen strooien en dan in de oven zetten.
*Voor cheesecake citroenrepen kun je het volgende doen :
Roomkaas,1-1/2 cups poedersuiker ,1 ei , 1 theelepel citroenrasp goed mengen in een kom.Zodra de bodem gaar is , laten afkoelen en smeer de roomkaas-vulling erop.En doe dan pas de andere vulling hierop en zet 'm in de oven.
*Om de vulling een diepere kleur geel te geven voeg je er wat gele kleurstof aan toe.
*Je kunt (wanneer je te veel hebt) ze ook invriezen en dan blijven ze net zo lekker.
Charlotte aux Pêche - Een Frans nagerecht
Ingrediënten :
2 pakken lange vingers
Griekse/Turkse yoghurt of kwark
1 blik perzik op siroop
Bereidingswijze :
Bekleed een (steel)pan van circa 15 cm met plasticfolie.Lijn de zijkanten met langevingers met de suikerkant naar buiten tegen de vorm aan ( Ik heb het omgekeerd gedaan .. foutje :$ ).Daarna heb ik de zijkanten een beetje besmeerd met yoghurt zodat ze aan elkaar blijven plakken.Bedek ook de bodem met lange vingers.Lepel wat yoghurt/kwark in de pan en verdeel daar boven op wat perzik en lange vingers.Schenk daarover heen wat siroop van de perzik.
Zo doorgaan met 2 of 3 meer lagen , en eindig dan met een laag lange vingersgegarneerd met siroop.Giet wat extra siroop langs de rand(niet te veel anders word het te nat)
Bedek met plasticfolie en leg er een bordje op , druk er rustig op zodat alles goed gaat zitten.Laat de charlotte in de koelkast in ca 12 uur opstijven.Stort de charlotte op een bord en garneer eventueel.
Variatietips :
Charlotte aux fraises : Aardbeienmousse,aardbeien en amandelen.
Charlotte aux pommes : Gekarameliseerde appels,kaneel,rozijnen,appelsap of abrikozenjam
Charlotte au Chocolat : Zelfde vulling als voor tiramisu
En zo kun je verder variëren .
* I.p.v lange vingers kun je ook cake gebruiken.
Wortelcake - 1 van mijn favo cakes!
Ingrediënten :
230 gram geraspte wortels
240 gram bloem
Ongeveer 150 ml olie
200 gram suiker
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl vanille suiker
3 eieren
1 tl kaneel
110 gram ananas ( uit blik )
120 gram geraspte kokos
Snufje zout
Voor de Cream-Cheese frosting :
110 gram verse roomkaas
35 gram zachte boter
160 gram poedersuiker
Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 175 graden.Bedek een cakevorm met bakpapier (of vet licht in met boter en meel)
Bloem,bakpoeder,zout en kaneel zeven en dan mengen.
Voeg dan de suiker,vanillesuiker,eieren,en olie toe meng dit samen goed met een mixer.
Als het nog steeds dik is , kun je een beetje olie toevoegen of wat melk/yoghurt totdat het zelfde structuur heeft van een normale cake.
Schil de wortels en rasp ze.
Snij de ananas in groffe stukken en voeg de wortels,ananas en kokos bij het mengsel.
Roer goed met een spatel/lepel.
Doe alles in een beboterde springvorm.Strijk het oppervlak met de bolle kant van een lepel glad af.
Plaats de vorm in het midden van oven.De cake is klaar als een sateprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt
Laat de taart daarna volkomen koud worden.
In de tussentijd kun je de cream-cheese frosting maken.
Doe de roomkaas en boter in een kom en mix dit goed.Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker erbij.
Je kunt hier ook een beetje dunne geraspte wortel bij toevoegen als je wilt.
Even in de koelkast zetten alvorens over de cake te smeren.
Bedek de bord aan de zijkanten met aluminiumfolie als je van plan bent om het daarin te serveren zo maak je het bord niet vies
met de frosting.
Strijk de frosting met een spatel/mes zo glad mogelijk uit over de cake.Maak sierlijke vormen met een vork.
Haal dan de folie aan de zijkanten eraf.
Laat de taart daarna een half uurtje op een koele plek(maar beslist niet in de koelkast)staan.
Daarna in vierkanten/puntjes/ruiten vorm snijden.
Variatietip :
I.p.v ananas kun je ook walnoten/rozijnen/amandelen/hazelnoten gebruiken.
Jeetje bedankt yummmie
Citroencake met frosting
Ingrediënten :
240 g bloem
2 eieren + 2 eiwit - kamertemperatuur -
1 1/2 tl bakpoeder
270 g suiker
6 el boter - kamertemperatuur -
1/2 tl zout
295 ml melk
3 el citroensap
1 el citroenrasp
Ingrediënten frosting :
100 gram roomkaas
Ongeveer 100 gram poedersuiker ( Ik doe gewoon op gevoel )
2 el boter - kamertemperatuur -
2 tl citroenrasp
2 tl citroensap
Bereidingswijze :
Verwarm oven op 175 graden.Beboter alvast de bakvorm en bestuif met wat bloem.Mix suiker,boter,citroen voor ongeveer 5 minuten.
Voeg eieren en eiwitten toe ( 1 voor 1 ).
Meng dan in een andere kom bloem,bakpoeder en zout.Zeef de helft daarvan bij het boter-mengsel.Voeg dan alle melk toe roer dit, en voeg dan de andere helft van de bloem mix dit tot een gladde massa.
Bak dit in de oven tot het gaar is.Maak ondertussen de frosting ; Mix alle ingrediënten van de frosting en zet dit tijdelijk in de koelkast.
Als de cake afgekoeld is strijk dan de frosting met een spatel/mes zo glad mogelijk uit over de cake.
Jeetje bedankt yummmie
Graag gedaan !
Zo dat waren de recepten , als er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Ps : De nicknaam op de foto's gebruik ik op een andere forum vandaar dus een andere nicknaam.
Yeaaaah! Dat wordt uittesten!
Dank je wel
ooooooo, wat krijg ik een zin in (vooral) die citroenrepen!!!!
Bedankt!!!!!
Bedankt voor al die lekkere recepten!!!
Hoeveel citroenrasp doe je door de bodem bij de citroenrepen?
Rasp van 1 citroen?
Alvast bedankt!
greetz Joanneke
ziet er heerlijk uit!!!
HEERLIJK, die ga ik even opslaan!
Heerlijk ik heb ze opgeslagen dank je wel!!!!
Jeeh wat ziet dat lekker uit. En ik ben aan het lijnen Maar ga het zeker onthouden.
Wat maak je leuke handleidingen. Vind het er ook zo leuk uitzien.
Heel erg bedankt voor het delen!
hmmm dat ziet er erg lekker uit!
Zitten erg lekkere recepten bij. Ik heb ze even opgeslagen.
hier krijg ik zin in!!!!
Zo wat een werk zeg en ziet er allemaal even lekker uit. Ik zet hem bij mijn favorieten. Dank je wel!
Dat ziet er lekker uit.
Ik heb ze even opgeslagen
oe..lekker! Dank voor de recepten. Ik hou van recepten met plaatjes!
Bedankt voor de moeite! Ik ga dit weekend de citroenrepen proberen. Ik hoop dat mijn overnschaal diep genoeg is.
Jeetje geweldig..!!!
bedankt voor het delen ik wil ze wel allemaal proberen!!
dat ziet er erg lekker uit bedankt voor de recepten!
welke maat bakvorm gebruik je voor de citroencake?
ziet er echt heerlijk uit! ik ga ze bewaren hoor voor een verjaardag of zo. ben aan de lijn en ga dit dus echt nu niet maken haha, dan eet ik alles op!
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Recepten : Wortelcake,Citroencake,Citroenrepen en meer !
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.