1

Onderwerp: fondant óf marsepein?

Hoi allemaal,

Een dom beginnersvraagje hier. Ik wil spulletjes aanschaffen om eens een taart te maken, lees al een tijd mee op het forum en ben helemaal enthousiast. Ik ben een crea bea dus ik denk dat dit ook goed gaat komen... wil het iig eens proberen.

Ik lees veel over bekleden met marsepein en fondant, maar vraag me af wat het grootste verschil is, behalve de ingredieënten.
Kan iemand me antwoord geven?
En wat kan ik beter aanschaffen, beginnerspakket rolfondant of marsepein?
Groetjes,
Noor

2

Re: fondant óf marsepein?

ik lees even mee..
ben ook nieuw en moet ALLES nog aanschaffen

ik zie ook op internet filmpjes over afsmeren ed met slagroom(verstijfde)
maar hier op t forum lees ik bijna alleen botercreme?

Leven is het meervoud van lef.

3

Re: fondant óf marsepein?

Zelf gebruik ik fondant om te bekleden en marsepein voor de decoratie (maar dat is tot nu toe altyd platte/liggende decoratie).

Ik vind fondant soepeler om uit te rollen, maar dat is voor een ieder verschillend, dus het beste is toch echt om beiden uit te proberen, zodat jy het zelf kan ervaren.

Succes !

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

4

Re: fondant óf marsepein?

ik heb marcepein en fondant geprobeerd
fondant rolt makkelijker uit maar vindt het vies marcepein is lekker maar wel zwaarder met uitrollen

5

Re: fondant óf marsepein?

Niet iedereen vind marsepein lekker. Ik gebruik de pettinice fondant van Bakels, en die vind ik niet vies. Die van funcakes heeft een vanille smaakje en is ook lekker. Maar het is inderdaad net wat je lekker vindt werken.

@kaartjuh, als je met slagroom afsmeert, smelt je fondant/marsepein. Dat geldt voor alle smeersels waar vocht/water in zit. Je moet dus afsmeren met een crème op boter basis, zoals botercreme.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

6

Re: fondant óf marsepein?

met de warmte van de laatste maanden vind ik persoonlijk de marsepein gemakkelijker om mee te werken, mijn fondant lijkt gewoon weg te smelten.

Anders is fondant idd gemakkelijker om te kneden/uit te rollen. Ik werk vaak met de helft van beide (marsefont noemen ze dat hier denk ik). Dan heb je het gemak een beetje van de fondant met de lekkere smaak van de marsepein (zonder dat die te uitgesproken is want sommige mensen vinden marsepein niet zo heel lekker).

Belgische webshop taartdecoratie en bakkerij grondstoffen - www.prettysweets.be

7

Re: fondant óf marsepein?

Ik werk t liefst met fondant, maar voor de smaak wil ik er ook wel eens wat marsepein door mengen. Met die hitte van de laatste tijd is het inderdaad geen straf om een taart alleen met marsepein te bekleden, maar ik vind de kleuren mooier als je ze mengt met fondant.
De combi marsepein/fondant werkt wel heel fijn, voor mijn gevoel scheurt t minder makkelijk.
Wil je bijv. bloemen met opstaande randjes maken dan moet je wel met fondant werken anders stort het in.

8

Re: fondant óf marsepein?

ik gebruik eigenlijk alleen marsepein of er moet gevraagd worden om fondant,

ik vind de kleuren met marsepein mooier :D

Deze profiel word niet meer gebruikt wegens beeindiging van hobby.
ik heb alles ook verwijderd

Re: fondant óf marsepein?

Ik werk liever met marsepein en vind dat ook lekkerder. Maar zo als al eerder gezegd is ik denk dat je gewoon beide moet uitproberen om te weten wat jij het lekkerste vind werken.

10

Re: fondant óf marsepein?

Ik lees ook even mee!
Ben zelf begonnen met marsepein. De laatste taart heb ik met 50/50 marsepein en fondant gemaakt en dat rolde wel makkelijker uit. Toch vind ik het een kriem om een taart te bekleden.
Heeft iemand tips?
Verder heb ik gehoord dat je ook witte chocopasta kunt pakken om af te smeren. Ik vind namelijk botercreme niet lekker.
Of is er nog iets anders waarmee je kunt afsmeren??