1

Onderwerp: Swiss meringue botercreme

ik wil graag de swiss meringue botercreme proberen voor een toefje op cupcake, en als ik het goed begrijp is het de 1-2-2 verhouding toch?

en de 1-2-3 is wat steviger en geschikt voor dijkje en afsmeren.

maar is een toefje ook lekker in die verhouding of is de 1-2-2 toch beter??.

Ik wil het gewoon uitproberen voor mij de eerste keer en kan ik het recept ook halveren want ben bang dat het veel is?

dank je.

Re: Swiss meringue botercreme

1-2-3 is wat boteriger dan de 1-2-2 variant. 1-2-3 is ook erg lekker hoor, maar als je een flinke toef wilt maken zou ik ook voor de 1-2-2 gaan.

Je kunt het recept waarschijnlijk wel halveren, als je maar genoeg eiwit hebt om het in je keukenmachine stijf te kunnen kloppen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Swiss meringue botercreme

Suikertaartjes-Suuz schreef:

1-2-3 is wat boteriger dan de 1-2-2 variant. 1-2-3 is ook erg lekker hoor, maar als je een flinke toef wilt maken zou ik ook voor de 1-2-2 gaan.

Je kunt het recept waarschijnlijk wel halveren, als je maar genoeg eiwit hebt om het in je keukenmachine stijf te kunnen kloppen :)

bedankt

Re: Swiss meringue botercreme

vragen over vullingen----> bakken&vullen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Swiss meringue botercreme

Je kan de botercreme ook prima invriezen hoor! Succes! :thumb:

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

6

Re: Swiss meringue botercreme

is het ook lekker als vulling voor de taart???

ik wist niet zeker daarom vraag ik het voor de zekerheid.

en welke smaken kan je erdoorheen doen?
kan aardbei jam ook?

Re: Swiss meringue botercreme

Erg lekker als vulling.
Een zeer veel gebruikte vulling voor taart is 1 laag swiss merenque botercreme en 1 laag bijv. viervruchtenjam.
Ik maak dan meestal de botercreme met vanilliearoma, gewoon een lekker rustige smaak.

Groetjes van Nicole!!

8

Re: Swiss meringue botercreme

Mama's nieuwe hobby schreef:

Erg lekker als vulling.
Een zeer veel gebruikte vulling voor taart is 1 laag swiss merenque botercreme en 1 laag bijv. viervruchtenjam.
Ik maak dan meestal de botercreme met vanilliearoma, gewoon een lekker rustige smaak.


dank je wel.

9

Re: Swiss meringue botercreme

overheerlijk met twee dikke eetlepels lemoncurd  :9

10

Re: Swiss meringue botercreme

uhmmmm kan iemand me uitleggen wat 1-2-2 en 1-2-3 inhoud???
wat is het verschil tussen deze en de normale 1:1 botercreme? daar kan je toch ook dijken mee spuiten?

sorry :o

Happiness is a CAKE!!

11

Re: Swiss meringue botercreme

Emine schreef:

uhmmmm kan iemand me uitleggen wat 1-2-2 en 1-2-3 inhoud???
wat is het verschil tussen deze en de normale 1:1 botercreme? daar kan je toch ook dijken mee spuiten?

sorry :o

www.tartacadabra.com

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

12

Re: Swiss meringue botercreme

@emine: meringue botercreme is veeeeeeel lekkerder dan 1:1 botercreme ;)

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

13

Re: Swiss meringue botercreme

ok dank jullie wel ;)

Happiness is a CAKE!!

14

Re: Swiss meringue botercreme

Ik vind de merengue ook errrrugg lekker
ik ga het zo weer maken met een ander smaakje vorige keer met nutella er doorheen.

15

Re: Swiss meringue botercreme

Ik heb gisteren de swiss weer gemaakt en heb patides aardbei smaak gedaan en vond het niet zo. Hij is zooo mierzoet, zal waarschijnlijk zijn omdat ik teveel heb gedaan. En toen ik de toef wilde op spuiten is het zacht. Zeg maar hij droop van de cupcake af en het werd dan een lage toef. Niet net als die ene die ik pas geleden heb gemaakt de nutella toefje.

moet je het dan eventjes voor het spuiten in de koelkast doen??

16

Re: Swiss meringue botercreme

dat lijkt me dan wel verstandig, even in de koeling, dan wordt ie wel steviger.
maar niet te lang, want dan wordt het te stevig
heb je 1:2:2 gebruikt of 1:2:3?
misschien dat bij 1:2:2 er niet genoeg boter in zit voor een stevige toef?
heb verder geen ervaring nog met het spuiten van toeven.

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

17

Re: Swiss meringue botercreme

Ik doe zelf de verhouding: 1:2:2 1/2. Deze verhouding is iets steviger dan de 1:2:2 verhouding.  ;)

En het lekkerst vind ik de meringue bc met een paar eetlepels lemon curd erdoor.  :9

18

Re: Swiss meringue botercreme

Sofia schreef:

Ik doe zelf de verhouding: 1:2:2 1/2. Deze verhouding is iets steviger dan de 1:2:2 verhouding.  ;)

En het lekkerst vind ik de meringue bc met een paar eetlepels lemon curd erdoor.  :9

dat halve bedoel je extra boter in?
hoeveel is paar eetlepels want ben bang dat het dan zuurder word. net als mijn fout met de aardbei patides het was echt mieeeerrrr zoet.

19

Re: Swiss meringue botercreme

RedRose18 schreef:

dat lijkt me dan wel verstandig, even in de koeling, dan wordt ie wel steviger.
maar niet te lang, want dan wordt het te stevig
heb je 1:2:2 gebruikt of 1:2:3?
misschien dat bij 1:2:2 er niet genoeg boter in zit voor een stevige toef?
heb verder geen ervaring nog met het spuiten van toeven.


ik heb de 1:2:2 gedaan. En de boter was 280 gram. Ik denk echt dat het aan de koeling ligt gewoon te weinig.

20

Re: Swiss meringue botercreme

ik merkte wel dat ik een keer heb afgesmeerd met 1:2:2 en dat dat niet altijd even goed op steef (is dat eigenlijk goed nederlands :S) in de koeling.

ik vind die van sofia een goede tip, 2 1/2 boter ipv 2 of 3 :D
die ga ik zelf ook even onthouden, zo makkelijk maar kom er maar eens op ;)

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

21

Re: Swiss meringue botercreme

dat halve bedoel je extra boter in?
hoeveel is paar eetlepels want ben bang dat het dan zuurder word. net als mijn fout met de aardbei patides het was echt mieeeerrrr zoet.

Ja dat halve bedoel ik extra boter.

En wat betreft de paar eetlepels lemon curd is afhankelijk van de hoeveelheid m.b.c. je maakt en wat jouw persoonlijke smaak is. Voor de vulling van 1 ronde 24 cm taart doe ik bij de botercrème 2 of 3 volle eetlepels. Je moet gewoon proeven.  ;)