1

Onderwerp: ik word gek! chocola smelten..

Ik weet het niet meer!!!

Ik vind al die cakepops/oraoballs enz echt helemaal geweldig maar mij lukt het niet.
tot en met de balletjes wil het helemaal goed gaan maar die chocola is me toch altijd en drama.

Heb al alles geprobeerd,

glazuurchocola maar die krijgt steeds scheuren na een paar minuten.
gewone chocola maar die is word niet dun genoeg.
en net de candy melts geprobeerd maar ook deze word maar niet dun genoeg.

denk dat ik ondertussen wel 10 pogingen heb gewaagd maar niets leverde een toonbaar resultaat op!  :grr:  :grr:  :grr:

wie kan mij een lesje cake pop chocola geven???

word er stapel gek van!

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

Re: ik word gek! chocola smelten..

Kijk eens op de site van valrhona, daar staat alles wat je wilt weten over chocolade :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: ik word gek! chocola smelten..

op mijn website staat ook diverse informatie over het werken met chocolade. Daarnaast schrijf je er niet bij hoe je je chocolade smelt en wat je verdere werkwijze is. Als je dit nog even erbij zet kan ik er misschien al wel uithalen wat er fout gaat.

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook

4

Re: ik word gek! chocola smelten..

ik doe de chocola in een kommetje in de magnetron (elke 10 sec. even roeren) en daarna steek ik de prikker in het cake balletje en dat haal ik dan weer door de chocola..

Ik ga meteen even je site bekijken!

alvast bedankt!

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

5

Re: ik word gek! chocola smelten..

Ik ben zelf geen voorstander van in de magnetron smelten, je chocolade word dan al snel te warm. Belangrijk is dat chocolade nooit warmer word dan 45 graden. Je kunt zowel chocolade als candy melts verdunnen met mycryo ( 100% cacaoboter ). Daarnaast wil ik je adviseren de cakeballs op een vork te zetten, boven de chocolade te houden en er dan met een lepel chocolade overheen gieten. Vervolgens tik je met de vork de overtollige chocolade eraf. Succes!

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook

6

Re: ik word gek! chocola smelten..

bedankt voor de tips! ga het snel nog een keer proberen en hopelijk is 11 (!!!) x scheepsrecht haha

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

7

Re: ik word gek! chocola smelten..

Als ik die zo lees, zit er echt niets anders op: gooi die cakeballen maar weg, choco zo opeten. Echt waar, de beste tip. :9

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

8

Re: ik word gek! chocola smelten..

ik heb bij huis en comfort een pannetje gekocht met dubbele bodem idiaal voor choco te smelten

9

Re: ik word gek! chocola smelten..

Ik wordt dus net zo gek :(

Ik smelt al jaren chocola au bain marie. Maar vandaag wil de chocola helemaal niet smelten :nooo Het blijft een dikke boterachtige massa. :s
Ten einde raad heb ik het pannetje maar rechtstreeks op het gas gezet tegen beter weten in en ook dat helpt natuurlijk niet (kan ik weggooien en pannetjes afwassen :(  .

Volgens mij worden hier alle wetten van Archimedes overtreden.
Op de genoemde sites staat hoe je chocolade smelt, maar zo doe ik het ook altijd en deze keer lukt het dus niet.

Wie o wie weet wat hier aan de hand is :think:

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

10

Re: ik word gek! chocola smelten..

bedankt voor de tips.

11

Re: ik word gek! chocola smelten..

zit t au bain marie pannetje niet gewoon in t water en is t niet te heet?

Re: ik word gek! chocola smelten..

Je kunt er ook een klontje boter doorheen gooien, dat wil bij nog wel eens helpen...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: ik word gek! chocola smelten..

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Je kunt er ook een klontje boter doorheen gooien, dat wil bij nog wel eens helpen...

Had ik ook al gedaan, hielp niet :nooo

Hij staat nu op een heel laag gasje boven een heel dun laagje water. Maar eens zo proberen O-)

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

Re: ik word gek! chocola smelten..

Wat voor chocola gebruik je dan?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: ik word gek! chocola smelten..

Callebout witte chocolade chips.

Ik heb het nu maar een beetje over de aardbeien heen gesmeerd. Het is dus niet zo mooi glad als de bedoeling is, maar het moet maar zo. De rest heb ik gemengd met suiker, boter en bbr in de hoop dat het een stevige chocolade botercreme wordt. Staat in de koelkast op te stijven. Het ziet er raar uit, maar het smaakt wel goed. :s

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

16

Re: ik word gek! chocola smelten..

hoe stom het misschien ook klinkt maar ben blij te horen dat ik een keer niet de enigste ben met dit probleem  :o

Heb de balletjes nu gewoon een beetje door de chocola geveegd en recht mijn mond in gestoken! zagen er niet uit maar was wel heerlijk!  ;)

ga dat boterklontje de volgende keer weer proberen... word er gek van maar ooit zal het me lukken  :lol:

bedankt voor de tips allemaal!

Al mijn taarten, cupcakes, koekjes en recepten kun je vinden op www.mycakes.nl

17

Re: ik word gek! chocola smelten..

een eetlepel slaolie wil ook nog wel eens helpen !

Deze profiel word niet meer gebruikt wegens beeindiging van hobby.
ik heb alles ook verwijderd

18

Re: ik word gek! chocola smelten..

ik gebruik voor mijn chocolade lollies ed altijd de chocoalde van de aldi of lidl...en nog nooit geen problemen gehad...en hij is heerlijk... ik heb zo'n chocolade smelt set..een keer bij chocoholic bianca gekocht..werkt super... heb ook zo'n au bain marie pan met dubbele bodem zoals hierboven genoemd werd,maar die gebruik ik eigenlijk alleen voor de meringue creme.....

mijn nieuwe website is in de lucht...neem een kijkje op www.personaltouch-cakes.com

Re: ik word gek! chocola smelten..

Ik gebruik vaker Valrhona chocolade, de kookvariant.
Maar inderdaad gaat het met de choclade van de aldi ook prima bij mij. Ze hebben daar ook van die extra pure tabletten, die gaan ook super!

Volgens mij heeft Callebaut ook verschillende soorten chocolade. Chips voor in koekjes of om mee te bakken in cake ofzo, en ook smelt- en kookvariant. Misschien kan het daar aan liggen?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

20

Re: ik word gek! chocola smelten..

Dat zou natuurlijk kunnen :think:
Ook de melkchoc van Callebout gaf eigenlijk hetzelfde beeld, alleen de pure doet het goed

Met de witte chocolade van de lidl of van AH heb ik idd nooit problemen, maar deze heb ik eigenlijk toch ook al vaker gebruikt, alleen volgens mij altijd gemengd met en nooit in zijn pure vorm. Zou het aan kunnen liggen thnx!!

Volgende keer maar weer gewoon de witte choc van de supermarkt!

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

21

Re: ik word gek! chocola smelten..

welke chips? die callets?
en dat komt omdat pure chocola warmer moet zijn dan wit en melk... dus ms word t gewoon te warm?