Onderwerp: quatre quarts met gesmolten chocolade
Hoi,
Ik heb opnieuw een vraagje. Ben net een vriendin tegen gekomen die mee het eten maakt voor het etentje woensdag en zij stelde voor om een chocolade cake te maken om in italiaanse drank te dopen: zou blijkbaar heel lekker zijn.
Toen ik haar vroeg naar het recept van de cake sprak ze van een quatre quarts en onder het deeg meng je dan gesmolten chocolade (pure).
Hoeveel chocolade er bij moest wist ze niet, maar het moet echt een donkere chocolade cake worden. Er werd geen cacao toegevoegd.
Ik vraag me nu af of je dan het recept niet verder moet aanpassen want je brengt dan toch veel meer vloeistof in het deeg.
Moet er dan vb ook iets veranderd worden aan de temperatuur en de tijd in de oven?
Verbrandt zo'n chocolade cake vb niet sneller bij het bakken?
Ik heb net gezocht in de rubriek van ingezonden recepten maar ik vind eigenlijk geen cake die aan deze beschrijving voldoet: ofwel is het geen q-q ofwel is het met cacao gemaakt.