Onderwerp: Tylose Flower Paste (gum paste)
4 grote eiwitten
900 gr gezeefde poedersuiker
60 ml tylose (12 theelepels)
20 ml vet (4 theelepels) (bv crisco of evt frituurvet)
Eiwitten 10 sec los kloppen in de mixer op hoge snelheid. Ongeveer 800 gr van de poedersuiker toevoegen en op middelmatige snelheid 2 minuten mixen tot "soft peak consistency".
Op langzaamste stand van de mixer de tylose toevoegen gedurende ongeveer 5 sec. Dan een paar sec op hoge stand mixen. Het geheel wordt nu heel snel stevig.
Een gedeelte van de overgebleven poedersuiker op je werkblad strooien en de inhoud van de mixkom erop doen. Het vet op je handen smeren en door de paste heen kneden en zoveel poedersuiker nog toevoegen tot je een soepel maar niet meer plakkerig deeg hebt. Nu nog 24 uur in de koelkast bewaren en: klaar!
Van deze hoeveelheid heb ik 10 rolletjes gemaakt en die heb ik apart in huishoud folie verpakt. Deze dus eerst een etmaal in de koelkast bewaard en er toen 8 in de vriezer gedaan waar ze heel lang (jaren) goed blijven.
In de koelkast blijft het 6 maanden goed.