1

Onderwerp: Frosy of Icing en waarom?

Hoi allemaal,

Ik lees al een tijdje op dit forum en heb me niet zo lang geleden als lid aangemeld. Ik heb een tijdje terug een workshop gevolgd en vind het taarten maken ontzettend leuk. Ik kan bij lange na niet tippen aan de creaties die de meesten van jullie maken, maar ja, oefening baart kunst, dus we gaan stug door.

Nu wil het toeval, dat ik goedkoop aan eetbare inktcartridges kon komen en een foodprinter me dus eigenlijk wel ontzettend leuk leek heb ik de sprong maar gewaagd en er een printer bij gekocht.

Maar nu dus mijn vraag, ik heb al een hoop gegoogled en hier op het forum gekeken, maar ik ben er nog niet uit of ik nu het beste frosty of icing sheets kan kopen.

Als ik het goed begrepen heb op de verschillende topics is frosty neutraler van smaak en beter te gebruiken op slagroomtaarten (die ik ook graag maak) maar is icing weer makkelijker te verwerken? Ouwel is niet echt een optie krijg ik het idee.

Wat zijn jullie ervaringen? Graag zou ik van jullie weten wat jullie gebruiken en waarom jullie juist daarvoor gekozen hebben?

Ik hoop dat jullie me kunnen en willen helpen ondanks dat dit mijn 1e berichtje is hier.

Bedankt alvast.

Groetjes Freija

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed 2012!!

Re: Frosy of Icing en waarom?

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=94229

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=92685

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=52187

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Frosy of Icing en waarom?

Super bedankt voor deze super snelle reactie!!

Deze forums had ik inderdaad al gelezen. Misschien dat ik mijn vraag niet helemaal duidelijk heb gesteld, want ik vraag mij onder andere ook af in hoeverre de vanille smaak nadrukkelijk aanwezig is?

Ik zag in een van de forums een link naar een site van ricecake (hoop dat ik de naam goed schrijf) en daar staat dat juist de frosty sheet neutraal van smaak is, terwijl ik op een van deze links lees dat het de icing is.

Ik wil het voornamelijk kunnen gebruiken op zowel marsepein/fondant als slagroom, maar krijg de indruk dat ik dan zowel icing als frosty kan gebruiken!

Ben echt jaloers op de kennis op dit forum!! Ik lees vaak mee, maar reageer zelden omdat ik bij lange na nog niet in de buurt kom qua kennis en kunde.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed 2012!!