1

Onderwerp: spoed icing

hallo ik kon zo snel niet wat vinden.
ik moet nu 20 cupcakes maken en wil het fondant met icing vast maken op de verpakking staad dat de helem ix 1kilo in een kom moet maar ik wil maar een gedeelte wie weet heir de verhoudingen van?

Re: spoed icing

Wat voor icing heb je dan?
Anders gewoon zelf even maken, net zo makkelijk.
Volgens mij kun je het zelfs vastplakken met de ouderwetse glazuur van poedersuiker met een beetje water.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: spoed icing

Dat kan idd of deze :

   
Ingredienten
1 eiwit
150 gr poedersuiker
½ eetl. citroensap
essence of levensmiddelenkleurstof naar keuze

Bereiding
Klop in een kom 1 eiwit schuimig.
Zeef 150 gr poedersuiker erboven en roer alles tot een dik, glas en glanzend mengsel.
Roer een ½ eetlepel citroensap door het glazuur en roer het nogmaals goed door.

Bestrijk hiermee het gebak naar keuze.

Meng, om de glazuur een smaakje en/of kleurtje te geven, enkele druppels essence of levensmiddelenkleurstof door het eiwitglazuur.

4

Re: spoed icing

dank jullie

Re: spoed icing

ow wat een geweldige tip! die ga ik eens gebruiken,
dank je!

6

Re: spoed icing

Marinina schreef:

Dat kan idd of deze :

   
Ingredienten
1 eiwit
150 gr poedersuiker
½ eetl. citroensap
essence of levensmiddelenkleurstof naar keuze

Bereiding
Klop in een kom 1 eiwit schuimig.
Zeef 150 gr poedersuiker erboven en roer alles tot een dik, glas en glanzend mengsel.
Roer een ½ eetlepel citroensap door het glazuur en roer het nogmaals goed door.

Bestrijk hiermee het gebak naar keuze.

Meng, om de glazuur een smaakje en/of kleurtje te geven, enkele druppels essence of levensmiddelenkleurstof door het eiwitglazuur.

Kun je niet beter eiwit-poeder gebruiken i.v.m. voedselveiligheid?
(Salmonella....)

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

Re: spoed icing

Tja, als je RI spuit wordt het helemaal hard en droog. Dan heeft salmonella geen schijn van kans meer.
Maar onder een laagje fondant is het denk ik ook wel slimmer om RI met eiwitpoeder te maken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: spoed icing

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Tja, als je RI spuit wordt het helemaal hard en droog. Dan heeft salmonella geen schijn van kans meer.
Maar onder een laagje fondant is het denk ik ook wel slimmer om RI met eiwitpoeder te maken.

Is mij inderdaad ook verteld. Vind alleen de RI met vloeibaar eiwit veeeel lekkerder dan die met poeder.... Dat blijf je toch een beetje proeven. Citroensap durf ik niet altijd aan

Re: spoed icing

Hoezo durf je citroensap niet aan?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: spoed icing

Heb geleerd dat citroensap en glycerine spuitwerk breekbaar maken. Nooit zelf uitgeprobeerd. Te schijterig  :lol:

Re: spoed icing

Dat hangt ervan af wat je ermee wilt doen. Als je het gewoon op je taart wilt spuiten is het prima hoor. Volgens mij heeft het sowieso geen invloed op het uitharden van de icing.
Glycerine heeft een hoge viscositeit, dus dat zorgt ervoor dat de icing niet te hard kan worden.

Wel heb ik onlangs van een taartvriendin geleerd dat colorflow full strength steviger is, en dus beter bruikbaar voor versieringen die je eers wil spuiten en dan als het droog is recht op je taartje wilt zetten. Vlinders e.d.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: spoed icing

"....colorflow full strength..."

De wát???  O-)

Re: spoed icing

Dat is zo'n busje van wilton, net als meringuepoeder. Er zit ook een receptje bij voor full strength en vloeibaarder zodat je er colourflow mee kunt maken.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

14

Re: spoed icing

Snap er geen hout van.....

(denk ik....)

Leeftijd of tijdstip of een combinatie van die twee.....  :P

Re: spoed icing

Anders moet je even zoeken op de wilton site, die leggen het vast wat duidelijker uit dan ik :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

16 Laatst bewerkt door annick67 (09-07-2010 23:42)

Re: spoed icing

Zal ik doen, eerst nog 'ff' twee voetbaltaarten maken...... :D

Nog eersterderderderder (NU, dus) naar bed...

Welterusten, fijne dag morgen!!!

17

Re: spoed icing

Bij cupcakes doe ik altijd fondant onder mijn suikerpasta. Even vertalen  :)  :

fondant : de witte gebaksglazuur die ook vaak op koffiekoeken wordt gebruikt, deze wordt niet helemaal hard en bevat geen eiwitten

suikerpasta of rolfondant : wat jullie fondant noemen

18

Re: spoed icing

Annekehil schreef:

Heb geleerd dat citroensap en glycerine spuitwerk breekbaar maken. Nooit zelf uitgeprobeerd. Te schijterig  :lol:

citroensap maakt RI harder volgens mijn boeken

glycerine maakt spuitwerk idd breekbaarder want dat zorgt ervoor dat de RI minder hard opdroogt en het trekt ook water aan. Het wordt wel gebruikt in RI voor coatings, als je bv een taart wil afsmeren met RI maar je wil niet dat je hem met hamer en beitel moet bewerken bij het doorsnijden.