1

Onderwerp: Soezen.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-7LZKXBU4-D.jpg

Voor het deeg :

Snufje zout
zakje vanillesuiker
60 gr. margarine
125 gr. bloem
4 eieren

1/4 liter water met zout, vanillesuiker en margarine aan de kook brengen.

De bloem in één keer erbij en roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.

Van het vuur nemen en 1 voor 1 de eieren erdoor roeren.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Deeg in een spuitzak met groot stervormig mondstuk en ong. 10 cm lange repen op het blik spuiten.

Ongeveer 30 minuten bakken.

als ze uit de oven komen meteen doorsnijden en goed laten afkoelen.

Je kan er van alles mee doen, b.v chocolade-glazuur erover of poedersuiker.

Vullen met wat je maar wil :

vers fruit en Slagroom
chocovulling
kwark
noem maar op !!

Smullen maar........  :D  :D

Re: Soezen.

ooooooooooo daar gaat mijn dieet weer
klinkt heerlijk

Re: Soezen.

Die lijken me heerlijk! ik maak er morgen oranje-soezen van!!!
Hoe lang kun je ze ongeveer bewaren?

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

4

Re: Soezen.

Leonie de Wit schreef:

Die lijken me heerlijk! ik maak er morgen oranje-soezen van!!!
Hoe lang kun je ze ongeveer bewaren?

dat is het leuke van soezen. Die kan je NIET bewaren!  :P  ;)  :lol:

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: Soezen.

:s dus ik kan ze ook niet een dag van tevoren maken???

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

6 Laatst bewerkt door Marinina (23-06-2010 19:59)

Re: Soezen.

Leonie de Wit schreef:

:s dus ik kan ze ook niet een dag van tevoren maken???

Heb ze gister gemaakt en m'n vriend heeft er net nog lekker van zitten smullen hoor ( Zie nog niets vreemds aan hem  :/ )

Zou niet weten trouwens waarom niet, slagroom ofzo wat je in een taart doet kan je toch ook van te voren maken ?? en het deeg is ook niet zo dat je het niet kan bewaren......... Het blijft er trouwens ook prima uitzien hoor, zou het gewoon lekker maken !!

Re: Soezen.

Jummie, zelfgemaakte soezen. Heeeerlijk onder de chocoladefontein   :9  :9

Groetjes Karine

8

Re: Soezen.

Marinina schreef:
Leonie de Wit schreef:

:s dus ik kan ze ook niet een dag van tevoren maken???

Heb ze gister gemaakt en m'n vriend heeft er net nog lekker van zitten smullen hoor ( Zie nog niets vreemds aan hem  :/ )

Zou niet weten trouwens waarom niet, slagroom ofzo wat je in een taart doet kan je toch ook van te voren maken ?? en het deeg is ook niet zo dat je het niet kan bewaren......... Het blijft er trouwens ook prima uitzien hoor, zou het gewoon lekker maken !!

Oke, ik beken, het is ook maar een smoes om ze allemaal achter elkaar op te kunnen eten..... :lol:  (Maar toch vind ik ze ook echt veeel lekkerder als ze net gebakken zijn. De volgende dag zijn ze toch een stuk minder ook al is het nog wel te eten)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: Soezen.

ze zitten nu in de oven en het ruikt al lekker. Het beslag was wel heel korrelig en ik had geen stervormig mondstuk dus ben benieuwd wat het wordt!

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

10

Re: Soezen.

oeh, dan is het idd afwachten want soezenbeslag hoort juist glad en niet korrelig te zijn.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

11

Re: Soezen.

mmmmmmmmm

Groetjes, Dorothea.

12

Re: Soezen.

Leonie de Wit schreef:

ze zitten nu in de oven en het ruikt al lekker. Het beslag was wel heel korrelig en ik had geen stervormig mondstuk dus ben benieuwd wat het wordt!


Ben ook benieuwd, laat even weten of het gelukt is !?!

Re: Soezen.

Ze zijn prima gelukt en waren ook heerlijk!!!
Heeft iemand al eens geprobeerd om deze soezen gewoon rond te maken en dan met een spuitmondje te vullen?

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

14

Re: Soezen.

Leonie de Wit schreef:

Ze zijn prima gelukt en waren ook heerlijk!!!
Heeft iemand al eens geprobeerd om deze soezen gewoon rond te maken en dan met een spuitmondje te vullen?

Nog niet geprobeerd, maar ik maak ze de volgende keer wel gewoon rond, ziet er volgens mij beter uit.
Denk wel dat je ze gewoon met een spuitmondje kan vullen, die van mij waren n.l een beetje hol, die van jou ook ???

Re: Soezen.

Ja klopt, ze waren lekker luchtig van binnen. Echt een heerlijk recept en makkelijk te maken!

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

16

Re: Soezen.

Nou hoor :(, ben net weer 2 kilo kwijt, zie ik dit recept. Moet ik toch snel een keer maken  :D

Schijnt de zon niet, stiekem schijnt ie toch!!

17

Re: Soezen.

miekje70 schreef:

Nou hoor :(, ben net weer 2 kilo kwijt, zie ik dit recept. Moet ik toch snel een keer maken  :D

Tja, wij moeten hier toch ook wel een beetje gaan minderen hoor.... :o

Heb met dit recept zaterdag nog Bossche bollen gemaakt.....mmmmmm.....  TE LEKKER !!!  :lol: