Onderwerp: Marsepein en de tropische hitte
Hoi,
Gisteren een opdrachttaart overnieuw moeten maken, 1 moest er van marsepein en 1 van fondant gemaakt worden (stapeltaart).
De taart met fondant ging wel aardig goed, maar met marsepein. oh wat een ramp. Als ik er nog aan terug denk: grrrrr.
De marsepein ging smelten ondanks dat ie in de koelkast stond!
Vrijdagavond om 22.30 uur bedacht dat ik 'm toch maar over moest maken, zo kon de klant 'm niet ontvangen.
Zaterdagmorgen heel vroeg opgestaan, en met een mobiele airco in de keuken opnieuw aan de slag, nu voor een veilige vulling gekozen. De 2e versie is nog mooier geworden, want zelfs het tonka-autootje moest over. Steeds een beetje versierd en dan terug in de koelkast.
Zaterdagavond werden de taarten opgehaald, en kon ik achterover leunen.
Vraagje: hoe lossen jullie dit op? En wie maakt er wel een marsepeinen taart op die tropische dagen? Ik heb vooral de decoraties ' s avonds gemaakt, omdat het dan minder warm was.......