1 Laatst bewerkt door romy-jezley (02-07-2010 10:17)

Onderwerp: Botercreme

Ik ben sinds kort overgestapt op botercreme,
hiervoor gebruikte ik dat nooit.

Ik doe  1 op 1 en dan een paar druppels smaakstof.

Gister had ik een taartje gebakken om zelf te proberen.
Ik had hem gevuld met een laag jam en een laag botercreme.
Ik moest hem wel in de koelkast doen met dit weer aangezien hij heel erg aan het zweten was.

Toen ik ging proefen was de botercreme erg hard geworden, en smaakte daarom ook nog erg naar boter.

Heeft er iemand tips?
Ik heb trouwens de botercreme 10 min laten kloppen.

Alvast bedankt!

2

Re: Botercreme

Het taartje voor het aansnijden even op temperatuur laten komen? 1 op 1 lijkt me sowieso niet echt lekker om mee te vullen..meer om mee af te smeren.

3

Re: Botercreme

Ooh, ik had laatst een workshop gevolgt bij Brenda, ( Kwebbeltje) en die zei volgens mij dat ze altijd 1 op 1 doet.
en die vind ik ook erg lekker.

4

Re: Botercreme

Tja, smaken verschillen :-). Ik gebruik weleens botercreme van de mix en meringue botercreme..die vind ik nog wel gaan als vulling. Misschien is dat iets?

5

Re: Botercreme

Ik zal het wel eens gaan proberen, wat is meriqure creme ofzo :o ?
bedankt voor de tips!

Re: Botercreme

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … r%C3%A8me/  :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Botercreme

oow brr 1 op1 om te vullen lijkt me echt vies hihi dat is gewoon boter met suiker..
Zou kwebbel niet bedoelt hebben om af te smeren?

Groetjes Natasja!

8

Re: Botercreme

Ja mischien dat ik niet goed geluisterd heb, dat zou natuurlijk ook kunnen, ik dacht alleen dat er 1 pot stond om mee te vullen en af te smeren, en dat ze zei dat het gewoon 1 op 1 was...