Onderwerp: Waarmee afsmeren als je je taart met marsepein bekleed?
Ik had gelezen dat je je taart kan afsmeren met slagroom. Maar nu las ik net weer dat je dat beter niet kan doen ivm het "smelten" van de marsepein en dat je dat beter kan doen met botercreme.
Morgen ga ik de biscuitcake al maken en overmorgen verder afmaken.
Wat moet ik nu doen met afsmeren??
Hoe meer ik lees hoe meer ik ook tegenstrijdigheden lees, of nou ja ik ga iig twijfelen.
Ik wil mijn taart als volgt "opbouwen" en ben erg benieuwd of dit wat jullie betrefd verstandig is, hoor graag hoe je het anders zou doen..
- Biscuitcake snij ik 2x
- op de bodum komt banketbakkersroom dan kersen uit blik en weer iets banketbakkersroom,
- bescuitlaag
- banketbakkersroom, kersen uit blik, weer iets b.room
- Bescuitlaag (bovenkant)
- marsepein
* Is dit verstandig?
* Waarmee moet ik afsmeren? (liefst hetgeen wat ik het
gemakkelijks kan maken)
* Hoe moet ik als de taart klaar is het bewaren? (in of buiten de
koelkast??)
* Moet ik met nog meer rekening houden, doen of laten??
(is de 1e x dat ik t ga maken & wil het dus ook redelijk gemakkelijk houden. Het is ook voor mn vriend zijn verjaardag, zou dus graag willen dat t lukt)
Alvast ontzettend bedankt!!!