1

Onderwerp: melkchocolade smelten help!!!!

hey ,

als ik melkchocolade smelt, gewoon een reep melkchocolade eigen merk ah, spar, c1000 dan wordt het een bal.

heb er geen last van met puur.

heeft iemand een idee hoe dit kan en ook tips!!!!!!!!!!!!!!!!

liefs ikkuhh

2

Re: melkchocolade smelten help!!!!

Hmm heb ik geen last van. Komt er water bij?

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: melkchocolade smelten help!!!!

nee moet dat????? :o

liefs ikkuhh

4

Re: melkchocolade smelten help!!!!

Nee juist niet want dan mislukt de chocolade zeker

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

5

Re: melkchocolade smelten help!!!!

raar... zou ook denken dat er water bij is gekomen....
ik gebruik bijna altijd melkchocolade voor mijn lollies en bonbons..nooit geen probleem en is gewoon goedkope van de aldi of lidl...

mijn nieuwe website is in de lucht...neem een kijkje op www.personaltouch-cakes.com

6

Re: melkchocolade smelten help!!!!

nee niks geen water. doe er niks in. gewoon zacht vuur en dan laten smelten. is nu al de 2e keer bij mijn melkchocolade.  :(

liefs ikkuhh

7 Laatst bewerkt door CakeStudio (20-06-2010 18:03)

Re: melkchocolade smelten help!!!!

hij is waarschijnlijk te heet geworden, dan wordt het een brij die niet meer te verwerken valt. Deze is voor de vuilbak vrees is. Ik zou hem smelten au-bain-marie en ervoor zorgen dat de kom zeker niet in het water hangt. Als er toevallig water zou bijkomen, dan kan je hem enkel nog gebruiken om ganache van te maken.

8

Re: melkchocolade smelten help!!!!

heb het nu in de magnetron gedaan en dat werkte prima.

liefs ikkuhh

9

Re: melkchocolade smelten help!!!!

ikkuhh schreef:

heb het nu in de magnetron gedaan en dat werkte prima.

Yep, doe ik ook altijd, au bain marie heb ik niet genoeg geduld voor  :lol: , en in de magnetron lukt het altijd. Wel ook in de magnetron de temperatuur in de gaten houden; liever een paar keer 30 seconden als meteen 2 minuten achter elkaar!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...