1

Onderwerp: kapsel blijft laag HELP!!

hallo,


Ik ben druk bezig met het maken van een kapsel, maar het lukt mij maar niet :s. Heb alles hier volgens het recept op de site gedaan: biscuit recept. Nu net (weer) twee kapsels gebakken in een ronde vorm van 24cm.

Heb:
lang gemixt (meer dan 10 min)
5 eieren gebruikt (waren warm, had ze in kommetje heet water gedaan)
Moet je nu eiwit doen of de hele eieren????

Bloem en maizena er voorzichtig doorheen gespateld.
In de oven gedaan met een temp. oplopend van 140 naar 180. (ong. elke 12 min)

Hij rijst hooguit 3 cm.
Wat moet ik doen??? Ik ben ten einde raad... :x

2

Re: kapsel blijft laag HELP!!

Misschien staan hier tips voor je bij? http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=103293

En anders even flink de zoekfunctie gebruiken.........zijn meerdere topics over dit onderwerp in de rubriek bakken en vullen geweest.

3

Re: kapsel blijft laag HELP!!

heb je een mixer (garde bovenin, heb je nodig) of een keukenmachine? (mes onderin, werkt niet)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: kapsel blijft laag HELP!!

ik heb mixer, maar lees al zoveel tips...kom er niet uit:S. Heb een combi oven en een elektrische oven.
Bij de combi: moet je dan ook één temp? bijv. 185 graden of ook oplopend?

alvast bedankt voor de reacties:)

5

Re: kapsel blijft laag HELP!!

yes, mijn 1e taart is een feit! Heb soezie biscuitmix gekocht:D en het is gelukt!

Alleen hij is wel bol aan de bovenkant. Hoe krijg ik dat weg?

6

Re: kapsel blijft laag HELP!!

Je kapsel op de kop storten, dus omdraaien zodat de onderkant bovenkant wordt, dan heb je de randen ook meteen mooi strak.