1

Onderwerp: Jam meebakken in cc???

Ik dacht: ik vul de cc papiertjes zoals normaal en dan doe ik er een klodder aardbeienjam op. Kan dat? Iemand ervaring, tips?

2

Re: Jam meebakken in cc???

Ik zit ook steeds te dubben of ik het zou gaan proberen. Ik denk dat het moet kunnen, maar ik heb er nog geen ervaring mee. Ik heb hier 3 mannetjes rondlopen die de cc heel graag voor me vullen en het ook heel netjes doen!  ;)

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Jam meebakken in cc???

Ik heb dat wel eens gedaan en het resultaat was eigenlijk wel o.k. Het smaakt in ieder geval goed, het wordt er alleen niet mooier op...het wordt een beetje hobbelig en bobbelig. Ik zou de jam er overigens niet op doen, maar b.v. de helft vullen, beetje jam er op en dan nog een laagje deeg. Als je de jam bovenop laat, dan wordt ie denk ik een beetje hard, dat lijkt mij niet zo smakelijk.

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

4

Re: Jam meebakken in cc???

Dit was een op het laatste nippertje vraag: ik heb de cc's maar zonder iets in de oven gedaan. Ik vul daarna wel... Misschien volgende keer proberen zoals jij zegt Katja, dank je wel.

5

Re: Jam meebakken in cc???

door de zwaarte van de jam zakt hij naar het midden of bodem van de cc, en kan dus heel goed meegebakken worden

6

Re: Jam meebakken in cc???

Ik vind het niet lekker dat de jam naar de bodem zakt. Dus als ik jam erin wil, vul ik ze na het bakken. Wel wat meer werk maar ook lekker!

7

Re: Jam meebakken in cc???

MMMM, en dan moeten ze nog warm zijn, met kersenjam!!!
Ik doe dat dus wel eens, maar gewoon voor prive gebruik.
Wij vinden het lekker, maar het zakt inderdaad naar de bodem toe (vul de helft, jam erop, verder beslag erop en dan bakken).

Jessica

8

Re: Jam meebakken in cc???

Hoi,

Ik heb vanmorgen de cc's voor het bakken al gevuld met jam.
Eerst een klodder beslag, dan jam en tot slot weer wat beslag. Gaat prima, maar inderdaad de jam is naar beneden gezakt. Het lag dus op de bodem van het cupje. Ik heb nu weer cc's in de oven zitten en heb nu een klodder jam bovenop gedaan. Eens kijken wat er nu gebeurd.

Ik laat het nog weten!

Groetjes Gerien

9

Re: Jam meebakken in cc???

Nou, de cc's zijn uit de oven.

Een klodder bovenop doen is geen succes. De jam is inderdaad bovenop blijven liggen. Liep er zelfs een beetje vanaf.
Ziet er snotterig uit, maar smaakt wel lekker.
Ik offer me wel op en zal ze wel opeten. Wat erg!! ;)
Het zijn er maar 4 die ik op deze manier heb geprobeerd.
Dus dat valt ook nog wel mee.

Groetjes Gerien

10

Re: Jam meebakken in cc???

even wel wat anders, maar ik heb 'r pas een kloddertje BBR in gedaan, was ook erg lekker!

11

Re: Jam meebakken in cc???

mmm, klinkt goed!

Groetjes Gerien

12

Re: Jam meebakken in cc???

Op aanraden van Lune had ik laatst voor een bestelling voor 185 cupcakes jam meegebakken en ik vond het echt een succes! Ik vulde het cupje eerst voor ongeveer de helft, dan een lepeltje jam erop en dan weer beslag. Na het bakken, was de jam ook echt als een soort van middenlaagje te zien en smaakte erg lekker. Zelfs mijn oudste zoon (die niet van jam houdt) vond het heerlijk.

Groet, Jolanda

13

Re: Jam meebakken in cc???

Leuke ideeen allemaal.

Kan het zakken van de jam dan ook nog te maken hebben met de kwaliteit/merk van de jam?

14

Re: Jam meebakken in cc???

Esther1980 schreef:

Leuke ideeen allemaal.

Kan het zakken van de jam dan ook nog te maken hebben met de kwaliteit/merk van de jam?

Het heeft volgens mij ook te maken met het beslag. Sommige 'dragen' veel beter dan andere. De mix die ik hier in huis heb doet dat heeeel goed, de jam zak niet naar beneden. Ik gebruik trouwens nooit jam maar abrikozenspijs die ook als vlaaivulling gebuikt wordt.

15

Re: Jam meebakken in cc???

Ik doe dit regelmatig en vind het erg lekker. Ook vind ik het juist wel een mooi effect om te zien als er een lepeltje jam bovenop meegebakken is (als het niet te veel is en dan vergeleken met 'kale' cupcakes, beetje artistiekig ;) ) Als je ze na het bakken nog wilt decoreren, zou ik echt de tip van Jol321 volgen, anders krijg je de bovenkant lastig glad. Banketbakkersroom meebakken doe ik ook vaak, ook heel lekker :) Eerst cupjes tot krap de helft vullen, dan de spuitzak met de banketbakkersroom in het midden in het beslag steken en er een beetje inspuiten. Het worden heerlijk smeuïge cakejes!

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!