Frea schreef:Hoi Saskia
Ik wilde het eigenlijk zonder biscuitmix proberen. Maar hij was wel goed gerezen, dat viel me heel erg mee. Verder had ik de maizena en de meel wel gezeefd en ook het ei-suikermengsel 10 minuten gemixt. Maar misschien dat ik toch de biscuitmix ga bestellen , alleen al is het maar om een keer te proberen.
Maar misschien krijg ik nog de ideale tip. :|
Frea
Hoi Frea,
Wat ook nog wil helpen is het volgende:
Als je je beslag minimaal 10 min. heb gemixt, moet je er goed om denken dat je het beslag voorzichtig begeleidt in je vorm. Daar mee bedoel ik dan dat je niet het beslag zo in de kom mikt, want dan wordt je beslag minder luchtig. Veel lucht die je er in hebt gemixt, gaat er dan uit. Op de patisserieopleiding heb ik geleerd dat je je beslag heel voorzichtig met bijv. een spatel in je vorm moet gieten.(begeleiden). Het zijn vaak kleine dingetjes, maar met een groot resultaat. Dit kun je dus ook nog de volgende keer proberen. Daarnaast kun je ook nog bakpoeder toevoegen aan je beslag, zodat je taart wat hoger wordt.
Succes!