Onderwerp: Dulche de leche op "turbo" fornuis?
Omdat het me erg lekker lijkt om een toekomstig taartje met dulche de leche te vullen heb ik alvast een blikje gecondenseerde melk in huis gehaald.
Het "recept" is ook niet ingewikkeld te noemen. Er is maar 1 ding wat mij tegenhoudt en misschien kunnen jullie mijn "angst" wegnemen?
Ik heb een semi-professioneel fornuis (Boretti) en daarvan is de kleinste pit minstens zo effectief als de grote van een "gewoon" fornuis. Mijn ook taartenbakkende vriendin heeft sinds kort ook dit fornuis en die durft het niet meer aan om dulche de leche te maken. Zij is bang dat het blikje ploft en als zij dat al bedenkt dan wacht ik even met proberen.
Is er iemand met zo'n (vergelijkbaar) fornuis die het wel heeft gedaan, en zo ja: wat voor pan gebruik je, vlamverdelers etc.
Mocht je een ontploffingsverhaal hebben dan hoor ik het ook graag, want hoewel we nog wel moeten sausen lijkt me rondvliegende melk geen feest.