1

Onderwerp: Goede combinatie en bewaren

Er staat veel over het bewaren van biscuit, maar veelal gaat dat over kale kapsels of over een met fondant/marsepein bekleedde taart, vandaar toch even de vraag.

Mijn taart ga ik niet met fondant bekleden, het wordt meer een lichte, fruitige zomertaart.
Ik zat te denken aan biscuit, gevuld met een laagje bananenvulling (saroma - recept van sinaasappel/perzik van het forum, maar dan dus andere smaak) en een laagje bosbessenjam.
Bovenop wilde ik een dun laagje banketbakkersroom smeren en daar allemaal stukjes fruit op leggen (aardbei, perzik, peer, mandarijn).
De zijkant wilde ik afsmeren met bc (met een vleugje bananensmaak) en daar van die nougatine van Dr Oetker tegenaan drukken.

Mijn vragen:
1. Blijft het fruit wel goed liggen op die banketbakkersroom, of kan ik ook voor de top beter bc gebruiken? (Ik vraag me af of het niet een beetje 'too much' wordt, al die verschillende mengseltjes door elkaar.)
2. Ik wil deze taart vrijdagavond maken, hij is voor zaterdagmiddag. Moet hij in de koelkast bewaard worden of beter niet?

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

Re: Goede combinatie en bewaren

Ik zou i.p.v. de saroma ook bbr gebruiken, anders worden het wel veel smaakjes bij elkaar denk ik.
De zijkant kun je ook afstrijken met verstevigde slagroom (met klopfix of gelatine).
Wat bewaren betreft, gewoon in de koelkast en de dag erna een uurtje eerder eruithalen. De taart is namelijk altijd lekkerder als hij niet zo koud is. Het fruit trouwens ook!
Wel zou ik voor de zekerheid de vruchtjes bovenop met wat gelei maken, of heel goed afdekken met plastic tegen verkleuren en uitdrogen.

Het klinkt allemaal erg lekker, dat zal wel een succes worden denk ik!!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Goede combinatie en bewaren

Dank je wel voor de snelle reactie! :)

Probleem is dat ik die saroma-vulling lekkerder vind dan bc (lichter en luchtiger). Dan is afsmeren met verstevigde slagroom ook wel een heel goed idee; dat is niet zo zwaar en redelijk neutraal van smaak.
Super, dan gaan de bc en bbr eruit en de slagroom erin :thumb:

En dank je wel voor de tip over de gelei! Zo ver was ik nog niet eens, wat fijn dat je zo meedenkt :Y

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

4

Re: Goede combinatie en bewaren

Ik heb geen tips, maar de taart klinkt erg lekker en ben benieuwd naar het resultaa(r)t!

Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment!

5

Re: Goede combinatie en bewaren

Anders ik wel :lol:

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

6

Re: Goede combinatie en bewaren

De taart is helemaal gelukt! :thumb:
Voor het eerst is het biscuit goed luchtig gerezen en hoog genoeg geworden om tweemaal door te snijden. De vulling is ook erg goed gelukt en afsmeren met slagroom ging perfect.
Bovenop heb ik behalve fruit nog wat dunne chocolaatjes (zelfgegoten) gezet, en dat maakte het helemaal 'echt'.
Vanmorgen hebben we hem aangesneden en iedereen was vol lof :Y 
Mijn eerste slagroomtaart, ik ben helemaal trots (maar ben in de zenuwen helemaal vergeten een foto te maken :lol: )

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

Re: Goede combinatie en bewaren

Ik ben ook trots op je hoor, ook zonder foto :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/