1

Onderwerp: Biscuit, veel vragen..

Hallo!

Ik ben heel erg nieuw hier... en heb veel vragen. Wie wil mij helpen?

Vandaag volgens het recept van deze site mijn eerste biscuit gemaakt.
Maar ik heb een siliconetaartvorm :( En dat werkt denk ik minder prettig.

Maar goed...
Na de eieren en suiker goed te hebben gemengd, heb ik er bloem, maizena en wat zout door gedaan.
Nu zitten er klontjes in  :s  Wat moet ik doen om dat in het vervolg niet meer te krijgen? Het er zevend in spatelen?

Dan is de biscuit klaar en moet hij afkoelen (op een rooster, las ik ergens) maar het rooster zorgt ervoor dat de taart een beetje door de spijlen heen zakt. Nu is dat wel de onderkant, maar toch.
Kan ik hem ook op het aanrecht of iets anders af laten koelen?

Als de biscuit is afgekoeld, hoe lang en hoe kan ik hem dan het beste bewaren? Met folie, in koelkast/vriezer? En vooral hoeveel dagen?

Nou dit was het dan voor mijn eerste bak ervaring.... en al zoveel vragen. Hopelijk willen en kunnen jullie mij helpen.

Groetjes,
Nance

Ik ben een beginner... Maar als je het leuk vindt...www.nancyvanrijswijk.nl

2

Re: Biscuit, veel vragen..

Nance84 schreef:

Het er zevend in spatelen

Inderdaad.

Nance84 schreef:

Kan ik hem ook op het aanrecht of iets anders af laten koelen?

Ja, dat kan wel, maar dan heb je kans dat je onderkant klef wordt omdat het vocht niet weg kan.

Nance84 schreef:

Als de biscuit is afgekoeld, hoe lang en hoe kan ik hem dan het beste bewaren? Met folie, in koelkast/vriezer? En vooral hoeveel dagen?

Idd in folie of in een plastic zak. Niet in de koelkast. Hij blijft wel een paar dagen goed, maar in de vriezer is beter en dan kan je 'm gerust een paar weken bewaren.

Verder adviseer ik je om lekker veel te lezen op het forum en als je specifieke vragen hebt de zoekfunctie te proberen. Zo kan je al heel veel leren!

Succes met taarten!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Biscuit, veel vragen..

Hoi Mirjam,

bedankt voor je snelle reactie! Geweldig!!
Ben er super blij mee.

Heb al veel zitten lezen hier, ik leer iedere dag.
Na een week lang info te hebben verzameld, maadenlang ideeën te hebben verzameld ben ik vandaag voor het eerst begonnen.
Ik moet eerlijk zeggen mijn biscuit ziet er redelijk uit.
Nu nog een fondant maken  :s

Ik houd niet van marsepein dus was het een fondant van glucose e.d. of chocolade.
Maar kun je witte chocolade ook kleuren met kleurstof? Waarschijnlijk wel.. maar voor de zekerheid!

Ik ben een beginner... Maar als je het leuk vindt...www.nancyvanrijswijk.nl

4

Re: Biscuit, veel vragen..

bij het omkeren op het rooster, leg ik er meestal nog een bakpapiertje tussen tegen het vastplakken/doorzakken.

Groetjes, Dorothea.

5

Re: Biscuit, veel vragen..

Oke, krijgt het kapsel dan wel voldoende lucht/zuurstof. En wordt deze dan niet plakkerig?

Nog een kleine vraag:
Sommige stukjes zijn krokant geworden. Heeft hij dan iets te lang in de oven gestaan? Of is de temperatuur van de oven te heet geweest?

Ik heb een heteluchtoven 160 gr 40 minuten (toen geprikt was de sateprikker droog maar vond hem te slap) daarna nog 5 minuten op 160 gr.

Ik ben een beginner... Maar als je het leuk vindt...www.nancyvanrijswijk.nl

6

Re: Biscuit, veel vragen..

Nance84 schreef:

Maar kun je witte chocolade ook kleuren met kleurstof? Waarschijnlijk wel.. maar voor de zekerheid!

kan wel, maar dan moet je volgens mij flo coat toevoegen (wanneer je gels gebruikt)

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!