Onderwerp: Gluten- en eivrije kapsel / cake
Hoi,
Mijn zoon is binnenkort jarig en ik wil graag een taart voor hem bakken. Hij heeft gluten- en eiallergie.
Ik ben vandaag inmiddels mijn zesde kapsel/cake gebakken en dit was het eerste keer dat het eetbaar was, maar het was zeker niet lekker.
Kapsel/cake was droog en niet luchtig. Daarnaast is het kapsel/de cake direct na het bakken heel zacht, maar als het eenmaal afgekoeld is, is het vrij hard en de volgende dag is het nog harder.
Ik ben uitgegaan van het recept voor glutenvrije kapsel op dit forum en heb ipv ei eivervangers gebruikt. Rijstemeel heb ik vervangen door Mix C en Maizena. Ik vond rijstemeel heel droog. Roomboter heb ik door margarine vervangen.
Wat kan ik doen om de taart luchtiger, zachter en minder droog te maken?
- Spa rood gebruiken?
- meer margarine of juist minder?
- of juist olie gebruiken ipv margarine?
- meer vocht of juist minder vocht?
- meer suiker of juist minder suiker? Ik gebruik basterdsuiker.
- ik laat de margarine smelten in de magnetron. Is dit goed?
- meer Maizena of juist minder Maizena? Of juist aardappelmeel gebruiken?
- meer Mix C of juist minder? Of juist een andere Mix of meel gebruiken?
- meer of juist minder eivervangers gebruiken? Ik gebruik No egg. Of moet ik juist is anders gebruiken.
- meer of minder bakpoeder. Ik gebruik Wijnsteembakpoeder.
- meer of minder Xanthan Gom. Ik gebruik Xanthan Gom als bindmiddel.
- etc
- etc
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt voor jullie tips, reactie en voor het meedenken.