Re: Zilveren Huwelijk bijna ramptaart
Superdepuper mooie chique taart! Geweldig gedaan
én dochter - 21 januari 2014
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bruids- en Stapeltaarten » Zilveren Huwelijk bijna ramptaart
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Superdepuper mooie chique taart! Geweldig gedaan
Het is een plaatje geworden zeg en dat met al die tegenslag, echt heel mooi!
in 1 woord PRACHTIG
Mooi afgewerkt en mooi strak.
En na het lezen van je verhaal erbij,
vind ik het echt een top taart.
Ondanks alle pech ... toppie taart! Erg mooi!
Dun laagje extra over de onderste Tirza. Zelf was ik nooit op die oplossing gekomen. Soms heb je even een push nodig van iemand anders. Ben nu echt blij dat ik deze achter de rug heb. Vanavond nog 1tje, maar lang zo'n grote niet en de lucht lijkt hier.......geklaard
Ohw ja.........en je bloemen liggen on top Tirz
smeer je er dan nog een laagje botercreme tussen de 2 lagen of leg je hem gewoon over de ander laag heen?
dat was niet nodig met het zweterige weer...........het plakte zo vast omdat de taarten nogal vochtig waren.
smeer je er dan nog een laagje botercreme tussen de 2 lagen of leg je hem gewoon over de ander laag heen?
Dat moet je ook niet doen, dan krijg je 'm nooit strak. Als je een dun laagje erover heen legt, dan wordt gewoon de laag in zijn geheel ietsje dikker, maar dat is echt millimeter verschil, dus niemand, die daar iets van merkt.
Dus in principe........vooral bij stapeltaarten kun je het beste je fondant wat dikker uitrolllen dan je normaal doet, zodat het goed strak blijft of niet??
Dus in principe........vooral bij stapeltaarten kun je het beste je fondant wat dikker uitrolllen dan je normaal doet, zodat het goed strak blijft of niet??
Voor stapeltaarten bekleed je evendik als voor enkele taarten, dat maakt niet uit. Omdat de laag die er op zat weer recht moest worden (en je dat niet met de smoother voor elkaar krijgt ivm vocht), is er een extra laagje overgegaan.
Soms rol ik zelf ook wel eens te dun (vergis me bijv. in de hoeveelheid marspein en pak de grotere laag van de stapel ipv een maatje kleiner). Dan doe ik, om het te herstellen, een extra laagje er over heen. Het blijft al met al toch redelijk dun, omdat ik niet van een dikke laag hou.
En wit is de moeilijkste "kleur"ivm doorschijnen! Ik bekleed mijn witte taarten met een heeeeeeeele dunne laag marspein en daarover heen een dunne laag fondant: het smaakt minder zoet, dan alleen fondant maar het is wel wit, zonder doorschijnen.
Wat een verhaal bij deze taart zeg!
Wat is deze taart alsnog (weer) een beauty geworden, knap gedaan
Wat ziet het eindresultaat er prachtig uit !
ouafae schreef:Dus in principe........vooral bij stapeltaarten kun je het beste je fondant wat dikker uitrolllen dan je normaal doet, zodat het goed strak blijft of niet??
Voor stapeltaarten bekleed je evendik als voor enkele taarten, dat maakt niet uit. Omdat de laag die er op zat weer recht moest worden (en je dat niet met de smoother voor elkaar krijgt ivm vocht), is er een extra laagje overgegaan.
Soms rol ik zelf ook wel eens te dun (vergis me bijv. in de hoeveelheid marspein en pak de grotere laag van de stapel ipv een maatje kleiner). Dan doe ik, om het te herstellen, een extra laagje er over heen. Het blijft al met al toch redelijk dun, omdat ik niet van een dikke laag hou.
En wit is de moeilijkste "kleur"ivm doorschijnen! Ik bekleed mijn witte taarten met een heeeeeeeele dunne laag marspein en daarover heen een dunne laag fondant: het smaakt minder zoet, dan alleen fondant maar het is wel wit, zonder doorschijnen.
oke op die manier
Heel erg bedankt voor het antwoorden!
Het is een prachtig resultaat ondanks de problemen!!!!
Ondanks alle tegenslag is hij erg mooi geworden
Ik vindt het ook een prachtige taart!!!
Wat een prachtige taart!! Ik heb het niet meegekregen, zie dus alleen deze prachttaart!
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bruids- en Stapeltaarten » Zilveren Huwelijk bijna ramptaart
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.