Onderwerp: Zwart wit bruidstaartje eerste keer 4 hoog maar ooooo
Wat ging dat nog lastig!
Ik had voor het eerst de invisible pilars en seperate plates van Wilton gebruikt.
De taart stond als een huis, dat was 1 ding dat zeker was.
Bang voor inzakken hoef je met die dingen niet te zijn!
Wat ik wel erg lastig vond, was om goed te kunnen zien of de volgende laag wel echt in het midden kwam.
Van tevoren had ik de omtrek van de taart met een kifescribertool in de marsepein gezet van de onderste taart. Daar leek de taart in het midden te komen maar toen hij er eenmaal opstond viel dit wel tegen!
Toen de pilars er eenmaal instonden, kon de volgende laag ook niet meer een centimetertje verschoven worden.
Bij de derde laag, ging het afwerken van de onderkant van het taartje bij de seperateplate niet helemaal lekker. Ik kreeg de fondant er niet mooi strak overheen
Zijn er meer mensen die de pilars en plates hebben gebruikt? En zo ja, hadden die dit probleem ook? En.... nog veel belangrijker... wat is jullie tip hiervoor?
Op de foto kun je het niet zo heel goed zien dat de lagen niet helemaal in het midden staan, ik heb maar even vanuit een andere hoek gefotografeerd
Afgelopen weekend nog een bruidstaartje, maar dan zwart wit.
Een simpel klein taartje van 20 en 15cm. gevuld met witte chocolade, slagroom en frambozen. Het taartje moest een beetje worden zoals mijn paars/witte bruidstaartje.
Naast het taartje wilde het bruispaar nog 70 cupcakes:
Jammer dat op de foto de laag in de taart zo goed zichtbaar is. In het echt was dit haast niet te zien .