Onderwerp: Schuimbodem
Om te vullen met bv slagroom, banketbakkersroom en vruchten.
Oven voorverwarmen op 150 graden (onder-en bovenwarmte). Teken een cirkel van 20 cm doorsnede op bakpapier, leg dit op je bakplaat.
Ingredienten:
4 eiwitten
1 kop (ong 250 ml) suiker
3 theelepels maizena
1 eetlepel witte azijn
Klop de eiwitten stijf met de mixer in een schone vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en je een stijve massa hebt verkregen.
Spatel de maizena en de azijn voorzichtig door het eiwit en stort alles in de cirkel op het bakpapier. Gelijkmatig verdelen, de randen evt een beetje omhoogduwen met een spatel of lepel.
Ong 45 minuten bakken totdat de bodem heel lichtbruin is. In de oven met de deur op een kier af laten koelen.
Vullen naar wens. (de taart op de foto is gevuld met 1:1 slagroom/banketbakkersroom en verse aardbeien)