Onderwerp: Spoed: smeltend fondant
Gisteren biscuit gemaakt, vanmorgen gevuld met citroenbotercreme + laagje Bostogne kruimels en een laag abrikozenjam. Boterdijkjes gespoten en afgesmeerd met 1:1 botercreme (zelfgemaakt met gezeefde poedersuiker). Eind van de ochtend in een taartdoos in de koelkast weggezet. Vanavond haal ik hem uit de koelkast om hem te decoreren: alles nat!! Nog geprobeerd, maar dat had ik beter niet kunnen doen; helemaal lelijk en niet meer glad. Ik baal enorm. Maar nu de vraag: wat doe ik fout? Ik zeg er bij: ik heb voor het eerst RegalIce fondant gebruikt in plaats van Bakels en ook voor het eerst in een taartdoos weggezet. Normaal gesproken zet ik hem wel eens een dagje 'niet afgedekt' weg of in mijn ronde Tupperware taartdoos. Nooit problemen gehad.
Wie o wie kan dit verklaren? Ik moet er niet aan denken dat me dit nog een keer overkomt.
Graag jullie reacties. Alvast bedankt!
Groetjes
Pia
(nu inmiddels 3 maanden het taartvirus; dus nog niet heel veel ervaring, maar wel een hoop leuke taartjes )