1

Onderwerp: Geboorte cupcakes met anijssmaak?

He bakcollega's, aangezien ik in augustus ben uitgerekend van ons 2e kindje ga ik het dit keer dus niet met beschuit met muisjes doen.

Wel wil ik de anijssmaak laten terugkomen en omdat blauw/roze niet in ons kleurenpalet voorkomt vraag ik hier om hulp...

Wie kan mij helpen aan een recept voor cupcakes waarin de anijssmaak terugkomt?

Mmm das pas lekker!

Re: Geboorte cupcakes met anijssmaak?

Je kunt anijspudding maken, door door een vanillepuddingrecept(zeg dat maar eens drie x achter elkaar!) wat anijsblokjes te mengen. Lekker makkelijk :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Geboorte cupcakes met anijssmaak?

Er zijn nog steeds anijsblokjes te koop, misschien kun je daar iets mee in combinatie met botercreme of merinque?
Of wat muisjes door de bcmix en daar de cups mee vullen. Ik roep maar wat, ik denk dat er best wel wat mogelijk is

Re: Geboorte cupcakes met anijssmaak?

Je hebt trouwens ook van dat gestampte muisjes broodbeleg.
Dat is nog makkelijker!!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5 Laatst bewerkt door djehr (07-06-2010 13:44)

Re: Geboorte cupcakes met anijssmaak?

Je kunt ook 30 gram van de mix vervangen door gestampte muisjes of nog beter gemalen anijszaad. Heb ik zelf nog nooit gedaan, maar zo maak ik ook chocolade en speculaas cc. Ik vervang dan 30 gram van de mix door cacao of speculaaskruiden

6

Re: Geboorte cupcakes met anijssmaak?

Dank jullie allemaal ik zal eens aan het proberen gaan....

Mmm das pas lekker!

7

Re: Geboorte cupcakes met anijssmaak?

Wat leuk dat je weer zwanger bent! Hier een receptje gevonden bij
AH kookschriften

Anijscake

Gebak, Buffet, 12 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 75 minuten, Hollands



   
Ingrediënten

    * 200 gr witte basterdsuiker
    * 200 gr blue band boter
    * 200 gr cakemeel
    * 1 zakje vanillesuiker
    * citroensap
    * 4 eieren
    * 20 gr anijszaad (turk)
    * noodmuskaat
    * pernoud
    * bloem

Materialen

    * cakeblik, mixer, vijzel

Bereiden

Beboter het cakeblik en bestuif het met wat bloem.

Verwarm de oven voor op 160°C (stand 3)

Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout met de mixer zacht en schuimig.

Dan de eieren er 1 voor 1 door. Het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige ei goed is opgenomen.

Mix totdat de suiker is opgelost.

Voeg een scheut citroensap en pernoud toe.

Rooster de anijszaad bruin en maal deze in de vijzel. Meng er wat noodmuskaat door. Voeg dit toe aan de boter/suikermengsel.

Zeef het cakemeel erover meng het met de mixer voorzichtig door.

Doe het beslag in het cakeblik (tot ten hoogste 3/4 vullen).

Doe de cake in richel onder het midden in de oven op stand 2.

Laat de cake in 75 min. gaar en goudgeel worden.



Als je googelt op anijscake kom je verschillende recepten tegen.

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/