Wat leuk dat je weer zwanger bent! Hier een receptje gevonden bij
AH kookschriften
Anijscake
Gebak, Buffet, 12 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 75 minuten, Hollands
Ingrediënten
* 200 gr witte basterdsuiker
* 200 gr blue band boter
* 200 gr cakemeel
* 1 zakje vanillesuiker
* citroensap
* 4 eieren
* 20 gr anijszaad (turk)
* noodmuskaat
* pernoud
* bloem
Materialen
* cakeblik, mixer, vijzel
Bereiden
Beboter het cakeblik en bestuif het met wat bloem.
Verwarm de oven voor op 160°C (stand 3)
Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout met de mixer zacht en schuimig.
Dan de eieren er 1 voor 1 door. Het volgende ei pas toevoegen wanneer het vorige ei goed is opgenomen.
Mix totdat de suiker is opgelost.
Voeg een scheut citroensap en pernoud toe.
Rooster de anijszaad bruin en maal deze in de vijzel. Meng er wat noodmuskaat door. Voeg dit toe aan de boter/suikermengsel.
Zeef het cakemeel erover meng het met de mixer voorzichtig door.
Doe het beslag in het cakeblik (tot ten hoogste 3/4 vullen).
Doe de cake in richel onder het midden in de oven op stand 2.
Laat de cake in 75 min. gaar en goudgeel worden.
Als je googelt op anijscake kom je verschillende recepten tegen.