1

Onderwerp: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Ik wil mn eerste taart vandaag gaan bakken.
Wat ik al eerder een aantal keer vheb verteld om tips binnen te halen.
Nu ben ik een beetje op het forum aan het neuzen en er worden zoveel dingen gezegt.
Ik heb de mix van de shop voor de biscuit.
Wat moet ik nu doen?? Eerst de eieren kloppen totdat deze pieken of alles bij elkaar en dan mixen maar 8 min hoogste stand en dan 2 minuten laagste stand??
En als men in de recepten praat over kloppen (bij de mokkacreme) bedoelen ze dan met een spatel en dor heen kloppen of er een mixer bij gebruiken.
Verder ga ik als ik het goed begrijp de over voorverwarmen op 140 graden, bak de taart oplopend van 150 naar 170 graden in een half uur tot 45 minuten.
Ik heb 2 vormen. 1 van 24 en 1 van 28.
Zie ik nu iets over het hoofd of ben ik toch wel goed voorbereid??

Alvast bedankt  :o  Liefs Samantha

2

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Alles bij elkaar en mixen op de hoogste stand, daarna 2 minuten mixen op de laagste stand.
Met kloppen bedoelen we echt kloppen met een mixer, anders heet het spatelen.
Inderdaad, je oven laat je oplopen van 150 tot 170/180 graden, hoe lang je kapsel in de oven moet hangt af van de oven zelf.

Je bent dus heel erg goed voorbereid :Y

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Echt gewoon wat op het etiket staat; je eieren kan je van te voren een beetje loskloppen, maar hoeft niet (en pieken moet je alleen hebben bij het kloppen van eiwit voor bijv. royal icing).

Het kloppen doe je met een mixer of met een garde in combinatie met heeeeele grote spierballen.

Qua tijd en temp. houd ik altijd het etiket aan en dat werkt prima, hoor.

Succes!

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

4

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Dames alvast bedankt!
mixer in mn hand, laptop ernaast  ;)  Het word een stevige massa.
kan wel kloppen hoop ik hé  :o
ik ben zow zenuwachtig mn allereerste taart en wordt de dooptaart voor mn zoontje.
hoelang na bakken kan ik gaan vullen?
ik hoor het wel, hoop ik  :o
liefs Samantha

5

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Het wordt een lobbige massa die heel langzaam je kom uitloopt als je hem ondersteboven houdt.
Je kan gaan vullen als je kapsel afgekoeld is, het is dan wel nog lastig snijden. Je kan hem ook even in de vriezer doen, dat snijdt makkelijker, niet tot hij helemaal bevroren is natuurlijk. Wel omkeren hè, de mooie strakke onderkant wordt dan de bovenkant.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

6

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

:)
mn eerste biscuit is gelukt!! Althans zo ziet hij eruit of hij ook smaakt dat merken we zondag wel :)
Dames bedankt voor de tips!
Als er nog vragen zijn horen jullie het wel.
Liefs Samantha

7

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Super dat je eerste biscuit gelukt is , ben heel benieuwd naar je dooptaart ! Alvast veel plezier zondag !

Groetjes, Conny

8

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Voor wie mijn berichtjes vandaag nog leest  :o
Kan ik de taart afsmeren/besmeren (weet niet hoe jullie het noemen) met mokkacreme? Of moet dat echt de botercreme zijn?
Ik ga nu mn eerste taart snijden en vullen en de 2de biscuit staat in de oven. :)
Als mn taart klaar is zal ik gaan proberen om hem aan jullie te showen :) Als hij ten minste vertoonbaar is.
Liefs Samantha

9 Laatst bewerkt door jojade (04-06-2010 23:04)

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Met botercreme kan je het strakste afsmeren. In de ijskast zetten(je taart) ,als het stijf genoeg is met een warm paletmes bijwerken.
Mokkacreme ...als er maar geen vocht bijzit anders smelt je fondant

10

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Hoi, hoi,

Ik houd jullie wel op de hoogte en is voor mij weer een bevestiging  :o
2de biscuit is ook klaar, deze zakte alleen vrij snel een beetje in, maar ik heb hem omgedraaid dus hoop er nu het beste van.
Ik  ben nu de botercreme en de mokkacreme aan het maken.
Kan ik die ook laten staan zodat ik morgen verder kan of kan ik deze meteen het beste meteen verwerken?

Ik blijf jullie zo wel lastig vallen he. Mijn excuses daarvoor, maar dit taartje moet perfect zijn :)
Liefs Samantha

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Aan je enthousiasme en je inzet zal het in ieder geval niet liggen!

Succes ermee, en ik ben ook benieuwd naar het resultaat!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

1ste laagje moccavulling zit tussen mn biscuit met een dijkje van botercreme.
Nu ga ik lekker naar mn mandje ben erg moe.
De taarten gaan beiden mee de koelkast in net zoals mn botercreme.
Jullie horen morgen nog van me  ;)
Liefs Samantha

13

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Voor vandaag weer begonnen, ga nu mn bastognecreme maken.
Ik heb een winkeltje gevonden met taartbenodigdheden, bij ons om de hoek  :thumb:
Geweldige uitvinding!

14

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Help!!

Ik krijg de botercreme niet heel strak op mn biscuit.
Hoeveel moet erop en wat doe ik verkeerd.
De vullingen zijn heel goed gelukt.

Liefs Samantha

15

Re: Spoedje!!! Ik snap er niks meer van :s

Beetje late reactie, want ik lees je vraag nu pas:
Was je botercrème wel op kamertemperatuur? En helemaal glad krijg je het door met een hete spatel (in heet water, afdrogen en direct gebruiken) de botercrème glad te maken. In de how-to van Keetie kan je basisbeginselen bekijken:

http://www.keetie.com/pageID_6812821.html

"Ik weet het zeker...........denk ik!"