Onderwerp: Marsepein van de molen
Ik gebruikte altijd gewoon funcakes marsepein, maar proefde laatst een taart van de banketbakker en vond die marsepein veel lekkerder.
Dus eens hier gezocht en gevonden dat er ook mensen zijn die marsepein bij de molen haalden. Deze is dus 1:2 en smaakt echt veel lekkerder!
Alleen even 3 vraagjes:
- Op die marsepein staat dat het in de koelkast bewaard moet worden? Klopt dat, hier lees je overal dat marsepein bij kamertemperatuur bewaard moet worden en het ligt daar toch ook gewoon in de winkel?
- De marsepein is veel minder lang houdbaar, iets meer dan een maand? Van wat ik hier begrijp is alleen de verhouding bij 1:2 marsepein anders toch? Weet iemand hoe dit dan komt?
- Ik vind het erg moeilijk om met deze marsepein een taart te bekleden. Hij scheurt veel makkelijker dan de Funcakes marsepein. Heeft er iemand een foefje voor? (Op zich gaat de smaak voor het uiterlijk, maar vind het wel fijn als de taart ook een beetje mooi toont )
Hoop dat iemand hier antwoord op heeft.