126

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

Ik gebruik Wilton Mini melting bottles met fondant glazuur ervoor.
Hierdoor kom je in alle hoekjes en geen geklieder!
En als je fondant afkoelt en dus wat steviger word kun je hem gewoon even in de magnetron doen.

127

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

He he.....eindelijk is het me gelukt!  :lol:  Moet niet vragen hoe,maar ben best blij met t eindresultaat....
Ik heb het gedaan met royal icing en kan jullie vertellen dat dat niet van een leien dakje ging...gisteren dr overheen gedaan,helemaal mooi glad en hoog tot de rand..ook in de plooitjes alles super...maar toen...vanmorgen ingezakt én barstjes drin... :/  dus nog een laagje drover heen en toen....een wonder.....niet te hard knijpen alleen maar naar kijken...maar ziehier het resultaat. Zal de rest van de foto's bij cupcakes zetten.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-4IVLLGDO.jpg

"Count your rainbows....not your thunderstorms...."

128

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

Wat mooi moonfairy!

129

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

Mooi!
Maar is het nu niet een dikke harde laag? (ik heb afgelopen dinsdagavond pas voor t eerst met r.i. gewerkt bij lonnes, dus heb werkelijk geen idee wat ik van de laag me nu voor moet stellen ;) )

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.

130

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

als je een beetje glycerine toevoegd blijft t zacht van binnen  :Y

"Count your rainbows....not your thunderstorms...."

131 Laatst bewerkt door taartenprinsesje (21-05-2010 11:31)

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

Nigella Lawson heeft dit ook gedaan. Toen ik in Londen woonde heb ik heb ze gekocht bij Harrod's en gesmuld, was voor een goed doel.
De icing is lekker zacht als je er in bijt, en de smaak: goddelijk!

@ Tirza: je moet zorgen dat je net iets onder de rand blijft, zodat je het papiertje makkelijk kan wegscheuren,
en sorry: de rest is in het Engels, maar ja, dat komt omdat het van Nigella is, die spreekt geen Nederlands.... :D

Lavender Cupcakes

This recipe is included in Nigella's cookbook Forever Summer and is available at on her website.

You can decorate the cupcakes with sprigs of lavender or lavender sugar. To make lavender sugar, cut up a few lavender sprigs and store them in a jar of caster sugar for a few days.

Ingredients for the cupcakes (makes 12)

125g self-raising flour
125g very soft unsalted butter
125g lavender sugar sieved
2 eggs
pinch salt
few tablespoons milk
Ingredients for the icing

250g Instant Royal icing powder
violet food colouring paste
handful of real lavender stalks
Method

Preheat the oven to 200ºC/gas mark 6 and line a 12-bun cupcake or muffin tin with paper cases.
Remove butter, eggs and milk from the fridge in time to make sure they're at room temperature.
Put all the ingredients for the cupcakes, except for the milk, into the bowl of a food processor fitted with a double-bladed knife, and blitz till totally combined.
Process again, adding enough milk to make a batter with a smooth, flowing texture, then remove the blade and spoon and scrape the batter equally into the waiting cupcake cases.
Remember the cakes rise as they bake. There is enough mixture to fill each case adequately even if you panic when you first look at it.
Bake for about 20 minutes, by which time the sponge should be cooked through and springy to the touch.
Remove from the oven, leave for 5 minutes or so, then arrange the cupcakes in their paper cases on a wire rack to cool.
Once they're cool, you can get on with the icing. You want the icing to sit thickly on the cupcakes not run off them, and you can aid this by cutting off any risen humps with a sharp knife first, so that each cake is flat-topped.
Be careful if you're icing over any cut surface. No crumbs dislodged and left behind to besmirch the smoothness of the topping.
Make the icing according to packet instructions. Dye the mixture a faint lilac with a spot or two of food colouring. I like to use the solid pastes for which you may have to go to a specialist cake decoration shop, I'm afraid. The colour you'll want here is generally labelled 'grape violet'.
Go carefully, though. We want pastel serenity here, not 70s' 'record-sleeve murk'.
Top each pretty-pale cupcake with a little sprig of lavender before the icing's set dry.

PS heb mooie foto, maar kan die er niet opzetten. Ben handiger in taartjes eten dan computeren...

I never met a calorie I didn't like....

132

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

Moonfairy schreef:

He he.....eindelijk is het me gelukt!  :lol:  Moet niet vragen hoe,maar ben best blij met t eindresultaat....
Ik heb het gedaan met royal icing en kan jullie vertellen dat dat niet van een leien dakje ging...gisteren dr overheen gedaan,helemaal mooi glad en hoog tot de rand..ook in de plooitjes alles super...maar toen...vanmorgen ingezakt én barstjes drin... :/  dus nog een laagje drover heen en toen....een wonder.....niet te hard knijpen alleen maar naar kijken...maar ziehier het resultaat. Zal de rest van de foto's bij cupcakes zetten.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-4IVLLGDO.jpg


nou nou wat ben je toch een kunstenaar !!!!! :Y  :Y  :Y

xxx Chantelle ;)

133

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

foto van bovenstaande:
http://www.notquitenigella.com/wp-content/uploads/2007/09/lavender-trust-cupcakes3.thumbnail.jpg

Kon geen andere foto vinden, dus weet niet of het klopt :D
Vind het er alleen niet mooi uitzien zo, dus ook als je zo onder de rand blijft.

En bij mij zat de RI echt helemaal vast aan de bakingcup, of ik tot aan de rand of net eronder had gevuld had weinig uitgemaakt.
Volgende keer als ik het uitprobeer gooi ik er veel glycerine in, wie weet helpt het :D

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

134

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

@ Tirza...niet té veel hoor....had ik ook gedaan en toen kon ik 20 van de 24 cc's weggooien omdat ze helemaal drassig geworden waren  :/ 

@ Tellie..... :o  :o  :o  :o  gekkie!

xxxxxxxjes

"Count your rainbows....not your thunderstorms...."

135

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

Moonfairy schreef:

@ Tirza...niet té veel hoor....had ik ook gedaan en toen kon ik 20 van de 24 cc's weggooien omdat ze helemaal drassig geworden waren  :/

ok, goed om te weten!

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

nee, ik heb een mooiere foto, ik mail m wel naar je.

I never met a calorie I didn't like....

137

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

taartenprinsesje schreef:

nee, ik heb een mooiere foto, ik mail m wel naar je.

ok, dank je!

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

138

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

hier is de foto van taartenprinsesje:

http://www.volunteering.com.au/images/latest_news/volunteer_life/issue7/lavender_trust_cupcakes.jpg

Deze ziet er idd beter uit dan die foto die ik had gevonden! :lol:
(taartenprinsesje, foto's plaatsen vanaf een site werkt hetzelfde als via mijnalbum ;) )

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

dat heb/kan ik nog niet, geef je daar ook workshops in?? :lol:

nee, eigenlijk ben ik er gewoon te lui voor. had ergens op het forum een handleiding gevonden, en was halverwege afgehaakt! ik dacht dat komt wel een keertje, maar ja, je ziet het :s

bedankt voor het plaatsen in ieder geval!

I never met a calorie I didn't like....

140

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

taartenprinsesje schreef:

dat heb/kan ik nog niet, geef je daar ook workshops in?? :lol:

nee, eigenlijk ben ik er gewoon te lui voor. had ergens op het forum een handleiding gevonden, en was halverwege afgehaakt! ik dacht dat komt wel een keertje, maar ja, je ziet het :s

bedankt voor het plaatsen in ieder geval!

nee geef geen workshops in foto's plaatsen! :lol: gekkie ;)

rechtermuisknop---> eigenschappen of afbeeldingsinfo bekijken---> locatie kopieren ---> plakken in je bericht en dan [img]ervoor en[/img] erachter en klaar  O-)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

141

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

Ik vroeg me nog iets af, kan je het vrij snel daarna met gewone fondant bekleden? of moet je een dag wachten?

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

142

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

Bij royal icing gaat het vrij snel, maar fondantglazuur, duurt naar mijn mening echt eeuwig voordat je daar wat overheen kunt leggen zonder dat het beschadigd.... Bij glazuur ontstaat er vrij snel een soort velletje, maar de laag daaronder droogt erg langzaam en dat velletje verkreukel je erg snel

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

143

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

ik heb ze ook uitgeprobeerd. Met icing. Erg lekker maar...... zo zagen ze uit.....
http://lh5.ggpht.com/_OyHbLISnJdw/TAatiwuDQdI/AAAAAAAAW-w/3gDpgAushHY/s720/IMG_2161.JPG
http://lh6.ggpht.com/_OyHbLISnJdw/TAV2ru6GzUI/AAAAAAAAW-Q/z59Rwhc88Tc/s512/IMG_2167.JPG
rechts onder is een vingerafdruk van mezelf om te kijken of het al hard was O-)

144

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

ziet er gaaf uit met die zwarte cupjes!!! ga je ze nog verder af maken?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

145

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

http://lh3.ggpht.com/_OyHbLISnJdw/TAbHBIEkr0I/AAAAAAAAXAU/WeK6f0kPVzQ/s720/IMG_2184%20richard%20cc.JPG
dit was het resultaat. Maar ik baalde wel van het "randje" van icing op het cc'tje

146

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

gaaf!! welk randje???

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

147

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

het randje dat je ziet op de onafgewerkte foto's: een soort zwembandje :S van een 3-4 mm breed.

148

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

o dat randje!! dat zijn denk ik je cakejes zelf die platgedrukt zijn, of niet?
volgende keer nog minder beslag erin doen. echt heel weinig beslag gebruiken, dan zijn ze superstrak.
als ik binnenkort weer aan de slag ga, zal ik eens wegen hoeveel gram het mooist wordt

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

149

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

ik had ze idd plat gedrukt, dat zal ik de volgende keer dan maar eens niet doen ;)

150

Re: help; ziet er zo mooi uit maar wat zou het zijn?? Vloeibare Fondant??

ik heb het gewogen, 35 gram beslag cc-mix is teveel, 25 gram is te weinig, dus ik zeg 30 gram beslag.  :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs