1

Onderwerp: Fondant kwam los van botercreme

Afgelopen weekend heb ik een dooptaart gemaakt voor een vriendin, maar het was uiteindelijk een behoorlijk warme dag geworden, of tenminste mijn taart vond blijkbaar dat het best een warme dag was..... 

Want nadat iedereen heerlijk van de taart gepeuzeld had, wilde mensen nog een tweede stukje, maar de fondant liet (bij het snijden) los van de botercreme, of andersom. Het was niet een big deal ofzo, maar ik was er zelf niet blij mee. Hebben mensen tips of trucs? Of bij een warme dag niet afsmeren met botercreme???

Smile and the world smiles back to you!
Liefs Mo

2

Re: Fondant kwam los van botercreme

Botercreme: de mix of 1:1?

3

Re: Fondant kwam los van botercreme

Het was de botercreme extra, omdat ik die smaaktechnisch lekkerder vind, of zou hier juist het probleem in zitten?

Smile and the world smiles back to you!
Liefs Mo

4

Re: Fondant kwam los van botercreme

De extra met banketkbakkersroom waar water bij is gegaan? Water kan namelijk fondant doen smelten..........vandaar

5 Laatst bewerkt door MenM (01-06-2010 22:23)

Re: Fondant kwam los van botercreme

:o Door de vochtigheid smolt de botercreme zeker meer.... hij stond ook in t zonnetje :o

Smile and the world smiles back to you!
Liefs Mo

6

Re: Fondant kwam los van botercreme

Dat is waarschijnlijk de oorzaak geweest  :Y

Groetjes Laura!