Onderwerp: Nog nooit eerder gehad: fondant scheurde enorm! Waarom?
Vandaag een voetbalshirt gemaakt voor de overbuurman die jarig is. Nu heb ik toch al een taartje of 25/30 gemaakt inmiddels en nog nooit reuze scheurproblemen gehad, of eigenlijk zelfs helemaal niet tot nu toe. Dus wat me vanmiddag overkwam, geen idee?!?
Ik had donkerpaars nodig, dus had bedacht daar wat voorgekleurd marineblauwe fondant (nieuw blok van Tastyshop) voor te gebruiken en deze wat opgelicht en paars gekleurd met witte fondant (Bakels, 5 kg. emmer waar ik al meerdere taarten zonder problemen mee heb bekleed/gedecoreerd). Uiteindelijk bleek het toch nog lastig paars te krijgen, dus heb er redelijk wat Violet (CK) en Purple (AmeriColor) aan toe moeten voegen.
Vanmiddag bij het bekleden scheurde en brak 't fondant echter constant. Het leek er af en toe bijna op dat het letterlijk compleet rondom langs de randen af zou scheuren. Wat een ramp, ik was bijna van plan het maar op te geven en alleen een plak paarse fondant bovenop af te snijden en alleen dat maar te decoreren. Uiteindelijk lag het er na de 6e keer proberen dan op, vol scheuren langs de randen en onderkant, die ik maar heb weggewerkt achter extra sierrandjes. (foto's volgen later vanavond )
Maar ik vraag me nu wel af waar ik dit breekbare fondant aan te danken had? Ergens staat me iets bij van het scheuren van fondant waar veel kleurstof aan is toegevoegd, maar kan er via de zoekfunctie ook niets over terugvinden. Klopt dat en is dat het geweest misschien?