Onderwerp: Meringue botercreme 1:2:2 te dun
Ik heb een vraag over de meringue botercreme in de verhoudingen 1:2:2. Gisteren heb ik hiermee dijkjes gespoten en afgesmeerd. Helaas werd de botercreme al heel snel dun en zakten de dijkjes helemaal uit. Na het afsmeren ermee heb ik de taart even in de koelkast gezet en toen werd het wel aardig stevig. Maar tijdens het bekleden met marsepein droop de botercreme weer van de taart af.
Normaal smeer ik af met meringue botercreme 1:2:3 en die is heel stevig. Maar ik houd niet zo van boter dus daarom heb ik nu deze verhoudingen gebruikt.
Is de 1:2:2 sowieso erg zacht en minder geschikt om af te smeren? Ik heb de roomboter van Lidl gebruikt (best zachte boter), ligt het misschien daar aan? Komt het misschien door het warme weer van gisteren?
Alvast bedankt!
Groetjes Olga