Onderwerp: Cakeboss Sponge Probleem!
Goedemorgen
wij bakken ook voor onze hobby en hebben het cakeboss recept geprobeerd,
we weten niet wat we verkeerd doen maar het eerste half uur rijst hij zoals het moet en daarna zakt het midden in, de oven is dan nog niet open geweest ,
We bakken op normale ovenstand boven en onder op 160 graden, we hebben het opbouwend geprobeerd van 150 tot 180, geprobeerd op 180 en geprobeerd op 160 hetelucht, dit alles voor 60 minuten totdat deze gaar was,ook zijn bij alle temperaturen alle combinaties gebruikt:
eieren op kamertemperatuur, 10 min in heet water,
we gebruiken patent bloem en extra fijne suiker dat geeft een geweldig resultaat bij biscuit
maar we merken wel dat normale bloem beter werkt voor een sponge,
roomboter en melk verwarmt tot boter net gesmolten is, anders toevoegen van melk en boter ( eerst eieren daarna suiker, melk/boter daarna bloem, en we weten het gewoon niet meer,
cake is heerlijk zakt alleen in en het hoogste punt is 4 cm terwijl wij al reviews lezen dat hij 6 cm kan worden,
we hopen dat iemand dit ziet als een leuke puzzel.
hoeveel we er al geprobeerd hebben voordat we het vroegen op het forum? 21 stuks en er net een 2de hypotheek voor afgesloten.
groetjes Mar en Ben