1

Onderwerp: In de war over tylose en crisco. Help

Ik wil bijvoorbeeld graag een ribbon maken.

Nou is mij verteld dat ik voor ik de sugarpaste gun gebruik, met fondant, ik er even wat crisco in kan verwerken. (klein erwtje) En daarnaast ook even de gun inwrijven met crisco, zodat het er makkelijker doorheen glijdt.
MAAR, ik moet er wel tylose bijdoen anders wordt mijn strik niet hard. Daar wordt je paste dan weer wat kauwgommig van. Dan gaat ie er toch juist weer moeilijker doorheen?

Mis ik iets?

Of kun je met fondant geen ribbons maken en moet je marsepein gebruiken?

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

2

Re: In de war over tylose en crisco. Help

Eigenlijk gebruik ik de sugargun helemaal niet om strikken te maken, maar snij ik gewoon repen fondant. Hier zijn wel handige tooltjes voor die je in de webshop kan kopen, maar anders gewoon met een lineaal.

En strikken maakt ik van fondant en tylose.

groeten Annemieke
Cake It

Re: In de war over tylose en crisco. Help

Als het gaat om de randjes langs de lussen: die kunnen gewoon van fondant zonder tylose gemaakt worden. Die drogen en harden aan de lucht.

Life is what you bake it.

4

Re: In de war over tylose en crisco. Help

Ok dan kan ik weer vooruit :) Dankjewel!

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/