1

Onderwerp: cake boss

ik kijk graag naar het programma Cake Boss daar in maken ze echt mooie dingen. Wat ik wil weten is of jullie weten wat ze er op doen zo dat die tarten echt mooi strak worden.

2

Re: cake boss

Waarmee ze afsmeren????  Gewoon botercreme net als hier  :Y  Met een beetje oefenen is et goed strak te krijgen.  en als et niet in een keer lukt laat de botercreme op de taart opstijven in de koelkast.. en met een hete mes glad strijken.

3

Re: cake boss

moet je volgens de amerikaanse manier bekleden haha .
dat is een laag van ongeveer 1 tot 1,2 cm botercreme (en dan nog met shortening ipv boter.....)

maar het is inderdaad mooi strak ;)

Enthousiaste groet, Maxime

4

Re: cake boss

Ja, ze zeggen wel botercreme maar het ziet er anders uit dan de bc 1:1 die hier wordt gebruikt. Misschien door de shortening?

Re: cake boss

de hollandse botercreme is iets anders als amerikaanse buttercream.
Dat is inderdaad op basis van shortening, wat wit is van zichzelf, met of een klein beetje boter of met boter aroma.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: cake boss

Wat is shortening.

Re: cake boss

Saskia mv Lisa schreef:

Wat is shortening.

via de zoekfunctie kun je veel vinden  :Y

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=28777

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=51717

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs