Onderwerp: meringue botercreme (lekker en romig)
Ik maak altijd heel veel en gok eigenlijk de hoeveelheden altijd, dus dat is niet een precisie-werkje.
150 (of iets meer) roomboter (uit de koelkast gehaald)
2 eiwitten
3 volle eetl kristalsuiker of 3 eetl fondant glazuur (is lekkerder en minder zwaar)
eiwitten en suiker/glazuur au-bain-marie verwarmen.
zorg er voor dat de temperatuur laag is. (niet te hoog dan zal het eiwit al gaan stollen)
klop ondertussen de roomboter met een mixer helemaal romig (wittig).
dit duurt over het algemeen lang, maar des te langer je mixt des te luchtiger.
neem de eiwitsuiker/glazuur van het vuur en klop het met de mixer tot schuim. dus dat je echt mooie pieken kunt vormen.
wees niet lui of gehaast!
voeg dan beetje bij beetje de romige boter toe. je zult eerst denken dat het mislukt, maar dat is niet zo. je komt vanzelf op een punt waarop de merigue creme ineens mooi van dikte en structuur word. voeg dan nog heel iets boter toe en meng het dan nog even.
voeg als je wilt een smaakje toe (ik doe zelf vaak fleur d'orange).
en klaar!!
ik smeer er mee af en spuit er de dijkjes mee.
ook kun je een klein deeltje van de eiwitsuiker/glazuur opzij zetten voor lijm enz.
hopelijk hebben jullie er wat aan!