Onderwerp: Meringuetoren
Het recept komt uit het boek:
Taarten voor kids van Annie Rigg
voor ongeveer 12 stuks:
300g kristalsuiker
150g eiwit (5 grote eiwitten)
kleurstoffen
1 el cacaopoeder (voor de bruin gekleurde)
bakplaten met bakpapier bekleed
Verwarm de overn op 200graden
Stort de duiker in een kleine braadslee en verwarm 7 minuten tot hij heet aanvoelt. Schakel de oven naar 110graden
Klop intussen de eiwitten in een kom met een handmixer tot ze schuimig zijn. Voeg ineens alle hete suiker toe en blijf circa 10 minuten op de hoogste stand kloppen tot de meringue heel stijf, wit en koud is.
Verdeel het schuim over 3 kommen. Voeg met een spies een klein beetje kleurstofpasta aan een kom toe en meng heel luchtig tot het een gemarmerd schuim is.
Vorm met 2 eetlepels 4 bollen van gelijk formaat op de voorbereide bakplaat. Doe hetzelfde met een andere kleur in de tweede kom.
Zeef de cacao in de laatste kom met schuimdeeg, spatel hem erdoor tot het schuim gemarmerd is en vorm er bollen van.
Bestrooi alle schuimpjes met eetbare zilverpilletjes of andere gekleurde musket en laat ze gedurende 1 1/2-1 3/4 uur drogen. Stapel ze op een taartschaal op elkaar. en krijg het volgende resultaat: