Onderwerp: Vraag over zelfgemaakte MMF en bekleden met MMF
Ik heb eergisteren zelf MMF gemaakt en MMF tot een mooie bal gekneed. Gisteren wilde ik MMF uitrollen en het was plakkerig en niet dun (was ca 0,5 cm) uit te rollen. Het was heel stug, maar tegelijkertijd ook rekbaar. Ik kon met de uitstekers en met een mes niet eens normaal figuren maken.
Nou heb ik gisterenavond diverse draadjes over bovenstaande probleem gelezen.
Nu heb ik nog een aantal vragen:
Vraag 1:
Waarschijnlijk heb ik te weinig poedersuiker gebruikt. Kan ik, nadat ik MMF kort in de magnetron heb opgewarmd, alsnog meer poedersuiker toevoegen?
Vraag 2:
Als je MMF laat smelten, moet het dan echt een soepje (lees: vloeibaar) worden of alleen beetje gesmolten zijn. Ik lees wat tegenstrijdige berichten hierover.
Vraag 3:
Moet je bij het uitrollen bij MMF en het gebruik van uitstekers/messen juist poedersuiker, maizena of plantaardig vet gebruiken? Heeft dit ook nog gevolgen voor de smaak?
Alvast bedankt voor jullie reacties!