1 Laatst bewerkt door Taartendame (07-05-2010 17:53)

Onderwerp: Vorm van 10 cm hoog - Cake 6,5 cm hoog

Hallo,

Ik heb vaak dat als ik een hoge cake wil bakken in een vorm van 10 cm (hoog) dat de cake slechts 6,5 cm hoog wordt.
Hoe krijg ik hem ook echt 10 cm hoog, gewoon meer beslag erin en eventueel bakpapier zodat hij hoger rijst?

Vraag me dan af of hij wel goed gaar wordt dan van binnen?

Annet.

Even de wereld om je heen vergeten!!! Heerlijk!

2

Re: Vorm van 10 cm hoog - Cake 6,5 cm hoog

Hangt een beetje af van de reden waarom je biscuit laag wordt. Hoeveelheid beslag? NIet lang genoeg gebakken? oven geopend voordat 2/3 van de baktijd om is? Je kan ipv baktijd verhogen ook baktijd verlagen [dan begin je op 175 graden en verlaag je naar bijv. 150 graden]. Je biscuit rijst dan heel snel, maar niet gelijkmatig. Je krijgt dan dus geen glad biscuit. Dit kan opgelost worden door je bovenkant, onderkant te maken of de bovenkant eraf te snijden.

3

Re: Vorm van 10 cm hoog - Cake 6,5 cm hoog

Als je de standaard aangegeven hoieveelheden beslag gebruikt dan zijn die voor ongeveer 7 cm hoog, dus dat kan kloppen. Meer beslag dus idd en dan iets langer in de oven.

If life gives you lemons, make lemoncurd.