Recept eiwitglazuur
(Uit het boek Feestelijke taarten van de Koekjesfee)
Ingrediënten:
Glazuur genoeg voor zo'n 100 koekjes:
1 kg poedersuiker (SO) of banketpoedersuiker
25 gr. eiwitpoeder gemengd met 150 ml. water of 175 gr. vers eiwit
1 eetlepel citroensap
Bereiding:
- schep de poedersuiker in een mengkom en giet het eiwit er langzaam bij terwijl je de mixer rustig laat draaien. Laat de mixer geleidelijk aan sneller draaien.
- Voeg het citroensap toe.
- Laat de mixer 5 tot 7 minuten op een hogere snelheid draaien tot het eiwitglazuur pieken vormt. Dit wil zeggen: als je een spateltje in de massa steekt en terug naar boven haalt, blijft er een piek staan. Dit is de meest stevige consistentie.
Als je hier een beetje water aan toevoegt is het dik genoeg om lijntjes mee te spuiten.
Nog meer water er bij: hier kan het koekje mee gevuld worden.
Heb laatst met dit glazuur koekjes gemaakt. Werkt super en smaakt heerlijk!!!