1

Onderwerp: koekjes versieren

hallo,

mijn dochter wil voor haar eerste communie volgende week koekjes op stokjes.
Ik ben weer veel te laat en heb niets meer in huis.
Ik wou fondant glazuur bestellen in de webshop maar zie dat het tijdelijk uitverkocht is.
Normaal gezien gebruik ik dat altijd om koekjes te versieren.

Wat gebruiken jullie om koekjes te versieren?
Ik bedoel welk soort icing?

Els

2

Re: koekjes versieren

poedersuiker met drupje water en een beetje kleurstof ?

Deze profiel word niet meer gebruikt wegens beeindiging van hobby.
ik heb alles ook verwijderd

3

Re: koekjes versieren

ja, dat heb ik ook al eens gedaan, maar dat werkt niet zo proper vond ik, maar is wel een oplossing als noodgeval natuurlijk :-)

4

Re: koekjes versieren

Ik doe in bus suikerpoeder en dan water erbij tot dat het de goede dikte is en dan kleurstof en klaar is het heel makkelijk !!!

http://i958.photobucket.com/albums/ae67/Chantel67/koekjesjurk.jpg

5

Re: koekjes versieren

Ik woon in België en heb royal icing mix. Die vind ik lekkerder dan poedersuiker (ik ben écht geen fan van poedersuiker!!). Als het te laat is om te bestellen mag je eventueel wat van mij overkopen?
Ik ben echt grooooooote fan van die royal icing mix; hij werkt heel makkelijk en is superlekker!

6

Re: koekjes versieren

En anders met marsepein of fondant? BVen je ook sneller klaar  ;)

7

Re: koekjes versieren

Bedankt allemaal!

Fondant ga ik sowieso bestellen, maar weet dus niet of ik hem nog op tijd ga hebben.

Bedankt voor het aanbod van de royal icing uit belgie! :-)
Ik laat zeker iets weten!

8 Laatst bewerkt door IngeW (05-05-2010 20:08)

Re: koekjes versieren

Recept eiwitglazuur
(Uit het boek Feestelijke taarten van de Koekjesfee)

Ingrediënten:
Glazuur genoeg voor zo'n 100 koekjes:
1 kg poedersuiker (SO) of banketpoedersuiker
25 gr. eiwitpoeder gemengd met 150 ml. water of 175 gr. vers eiwit
1 eetlepel citroensap

Bereiding:
- schep de poedersuiker in een mengkom en giet het eiwit er langzaam bij terwijl je de mixer rustig laat draaien. Laat de mixer geleidelijk aan sneller draaien.

- Voeg het citroensap toe.

- Laat de mixer 5 tot 7 minuten op een hogere snelheid draaien tot het eiwitglazuur pieken vormt. Dit wil zeggen: als je een spateltje in de massa steekt en terug naar boven haalt, blijft er een piek staan. Dit is de meest stevige consistentie.

Als je hier een beetje water aan toevoegt is het dik genoeg om lijntjes mee te spuiten.

Nog meer water er bij: hier kan het koekje mee gevuld worden.

Heb laatst met dit glazuur koekjes gemaakt. Werkt super en smaakt heerlijk!!!

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl