Onderwerp: chocolade'brownie' taart
genoeg voor 2x 20cm of 1x 28cm
210 gr cakemeel
500 gr suiker
150 gr cacao
2 eetl bakingsoda
1 tl bakpoeder
zout
bekertje zure room (creme fraiche)
3 eieren
klein scheutje melk
100 gr gesmolten roomboter
1 grote reep pure chocolade
1 kopje hete koffie
smelt de chocolade in de koffie.
klop de eieren zeer romig met een beetje van de suiker.
zure room, melk en boter mengen.
cakemeel, overige suiker, cacao, bakingsoda en bakpoeder (zout) bij elkaar.
schep alles bij elkaar en mix het mooi romig.
als het iets te nat is doe er dan nog een beetje cakemeel of bloem bij.
doe het in een ingevette bakblik
bak af op 150 graden hetelucht
20cm -> 1 uur
28cm -> 1,5 uur
lekker met een luchtige vulling van yoghurt met slagroom.
succes