Hoi hoi,
mascarpone vullingen altijd in de koeling!
Wordt zuur anders maar gaat ook lopen als hij huiskamertemp krijgt.
(Ik kan t weten haha, heb een megaproject verknalt omdat ik de taart buiten de koeling had laten staan, gevuld met mascarpone, mijn gestapelde 3D taart van schoen en cadeaudozen was helemaal ingezakt en het fondant was gaan smelten
)
Verder kan ik uit ervaring alleen maar zeggen dat wanneer je de biscuit langer dan 12 uur buiten een verpakking, zonder bekleding, laat staan deze uitdroogt en niet meer lekker is.
Je kan hem prima buiten de koeling bewaren, op een koele plek (bijv. kelder, bijkeuken) zodra hij gevuld, bekleed en afgekleed is met marsepein/ fondant.
Hierdoor blijft het biscuit luchtdicht en kan hij niet uitdrogen
Let wel op dat je hem dan hebt afgesmeerd en gevuld met botercreme en/of jam.
En niet met een vulling die gekoeld moet worden
Maar ik zeg al is uit eigen ervaring, misschien doet iemand anders het wel anders
heel veel suc6 groetjes Jantien