jakkie dat is 1:1 haha ik smeer daar mijn taarten niet eens mee af
ik maak altijd mijn eigen merinque botercreme! die is luchtig en lekker
de verhoudingen weet ik eigenlijk niet zo precies
ik doe altijd maar wat
2 eiwitten (voor ong 20cm of kleiner maar 1 eiwit)
2 scheppen (lees: grote eetlepels glazuur, fondant glazuur is heeeel lekker)
(en als je geen glazuur hebt voeg je gewone suiker toe (kristal of basterd)
en dan ongeveer 250gr. glazuur is namelijk al geconcentreerd)
+/_ 250 gram roomboter. (als je het heel erg romig klopt heb je minder nodig.)
doe de eiwitten en de glazuur/suiker in een glazen schaal en verwarm deze au-bain-marie. (lage temp)
mix ondertussen de roomboter mooi romig. eigenlijk gewoon zo lang mogelijk en probeer het ong 20 min te doen. het word dan mooi wit.
als de glazuur/suiker is opgelost haal je de schaal van het vuur en klop
je met de mixer het stijf. mooie stijve pieken.
voeg daarna beetje bij beetje de boter toe. en mix het dan goed door.
je zult merken dat het er eerst een beetje maf uitziet. maar dat naarmate je er meer bij doet, het ineens dikker word.
ik neem zelf altijd lekkere smaakjes mee uit frankrijk. en die doe ik er dan doorheen. zo heb je de simpele citroenaroma, vanille en sinaasappelbloesem. die is heerlijk. dus voeg eigenlijk altijd een klein smaakje toe die er voor zorgt dat het een mooi geheel is met de vulling.
succes!
Enthousiaste groet, Maxime