Merci pour les compliments, madame Gâteau!
ik heb sinds kort nu de bakvormen van de hebshop en die zijn 7,5cm hoog. Mijn laatste taart (http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=94047) was dus mijn hoogste ooit. Ik had de vorm opgemeten en gebruik dus 1 ei per halve liter inhoud. Ik mix de eieren 15min en ze zijn daarvoor op kamertemperatuur. Ik voel tegen het eind van de baktijd of de taart al terugveert, dan is hij gaar. Dan laat ik hem nog even in een afkoelende oven staan en zakt hij zowat niet meer in. De taarten waren nu dus bijna 7cm na afkoelen. Ik vind dat zat om in 3 lagen te snijden (dus 2x vullen), dus ruim 8cm na vullen.
Hoger is ook moeilijk om te eten, hoor!
Ik weet niet of je ook bakvormen of springvormen gebruikt, maar ik heb vaak genoeg een extra laag gebakken om de taart hoog genoeg te krijgen hoor, toen ik dus nog springvormen gebruikte. (dus die mooie taarten komen niet zomaar aanwaaien hier... jammergenoeg...)
Groetjes, Dorothea.